Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Varför är det viktigt med hälsotest?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Varför är det viktigt med hälsotest?

2010-10-13

Vi vet det mycket väl. De flesta av oss är för lite fysiskt aktiva i vår vardag. Den dåvarande engelske premiärministern sa redan på 1800-talet: ”Har du inte tid till att motionera, ska du planera tid till sjukdom senare”.


Skicka till en vän

Av fysioterapeut Jacob Lindgreen, Centro Sanum

Det är främst efter 1960-talet som det har blivit ett samhällsproblem eftersom många arbetsfunktioner efterhand har blivit ersatta av maskiner samtidigt som transportmedlen inte bara är våra fötter.
Orsaken till problemen är de många följdsjukdomarna som uppstår i kölvattnet på en inaktiv livsstil exempelvis diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet och tjocktarmscancer. ”Center of Disease Control (CDC)” i USA uppskattar att cirka 300.000 dödsfall av 2,1 miljoner dödsfall årligen beror på fysisk inaktivitet.

Få klarhet över ditt fysiska tillstånd genom ett hälsotest
Livsstilssjukdomar drabbar i första hand medelålders män och kvinnor och kan vara dödligt. Är du i riskgruppen? Flera av de livsstilsbetingade sjukdomar vi känner till i dag kan komma som en blixt från en klar himmel. Till exempel har man inte nödvändigtvis symptom på förhöjt blodtryck, men det kan från den ena ögonblicket till det andra, leda till blodpropp eller hjärnblödning.

Det enda sättet du kan få svar vilken riskzon du befinner dig i är att göra ett hälsotest. Här får du svar på ditt blodtryck, kolesterol, triglycerider och blodsockervärdet. Du får besked om din fettprocent och svar på om du har för mycket kroppsfett och var det sitter bra eller dåligt. Du får även besked om din kondition och tester visar om du riskerar dålig rygg eller problem med höft, knä eller vrister.

Om du väljer det fullständiga hälsotestet får du ytterligare en grundlig läkarundersökning och blir skannad för symptom på eventuella kommande sjukdomar.

Efter ett hälsotest vet du hur ditt hälsotillstånd är, tillsammans med det sammandrag med alle dina resultat har du fått en förklaring på vad du skall vara uppmärksam på och vad du själv kan göra i förhållande till varför dina resultat inte har varit tillfredsställande.

Motivation till att motionera
För flera tusen år sedan då vi var jägare och samlare skulle man helst inte använda mer energi än nödvändigt, men i dag är situationen det motsatta. Vi skall nu välja motionsform jämfört med tidigare då vi skulle undgå för mycket motion – en utmaning för alla som försöker få folk till att motionera.

Utmaningen är tydlig: motionera mera. 30 minuters aktivitet om dagen för vuxna och 60 minuter för barn. Det låter enkelt men saken är den att många av oss inte får det gjort. Vi skall göra det så intressant, roligt, trevligt och till en vana att du väljer att komma igång med en motionsform som passar dig.

I Centro Sanum är vi utbildade till att följa upp med samtal för att uppnå önskade livsstilsförändringar. Centro Sanum är ett hälsocenter och träningscenter där vi förutom hälsotest erbjuder individuell träning, gruppträning, massage och fysioterapi.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255