Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära läsare

2010-09-13

Välkomna tillbaka till Costa del Sol säger vi till dem som varit borta över sommaren. Kanske ”hemma” i Sverige och njutit av årets fantastiska sommar. Det fanns ju dagar då vår termometer på www.svenskamagasinet.nu visade 29 grader här och 31 i Stockholm! Nåja, det är bara att gratulera.


Skicka till en vän

Själv hade jag en sådan där Sverigeturné då jag under några veckor träffat nära och kära i Malmö, Luleå, Uppsala och Stockholm och sovit på 11 olika platser. Jag har legat vaken till dygnslångt dagsljus i Norrbotten, sovit som en stock i diverse soffor och skrattat i knirrande träsäng.

Ätit superb lamm på Lilla Torg i Malmö, nyfångad enrisrökt abborre och skickligt grillad oxfilé från svågerns slaktade tjur i Ersnäs, svärmors porterstek i Långviken och virvelvindens hallonpaj i Stockholm City.

Jag har tagit hundratals bilder och promenerat som stolt nybliven morfar på Söder i Stockholm med min förstfödda och barnbarnet Sigge. Jag har tryckt i mig ett häpnadsväckande antal ”latte to go” från 7-Eleven.

Jag har sett och hört Ulf Lundell sjunga ”Kär och Galen” på Gröna Lund en ljuvlig sommarkväll med 22 000 andra, och upplevt en magisk ”högmässa” med Leonard Cohen i ett fullsatt Globen.

Jag har suttit vid Fyrisån i Uppsala med en utsökt sallad i ett alltid kulturellt berikande sällskap med giftaslysten dotter och träffat sonens gotländska.

Jag har besökt en lycklig men trött far i Västerhaninge med chokladterracotta-tårta och förevigat fyra generationer på bild.

Jag har släpat resväska, liten ryggsäck och kameraväska i hela Sverige och avslutat med ytterliggare 5,3 kilo bagage i form av Ulf Lundelltexter i två böcker i en box.

Nu är sommaren slut. I Sverige alltså. Här dröjer värmen länge än så då är vi tillbaka och ger oss in Svenska Magasinets 20-års jubileum! Från semestertid till Feriernas tid. Málagas och Mijas har precis varit och Torremolinos, Nerja och Fuengirola står på tur.

Och vi säger Grattis! till vår Andalusiska flora som är inne på 100:e avsnittet.

Stort tack Lennart, vi ser fram emot avsnitt 101.

Anders Olow
Chefredaktör
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255