Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Nytt ägarpar till Hostal Marbella

Annons - Svenska magasinet
Det nya ägarparet till Hostal Marbella i Fuengirola, Carola och Stig Nicklasson, tror på en positiv framtid för Costa del Sol

Det nya ägarparet till Hostal Marbella i Fuengirola, Carola och Stig Nicklasson, tror på en positiv framtid för Costa del Sol

Nytt ägarpar till Hostal Marbella

2010-07-01

Hostal Marbella i Fuengirola har fått nya ägare. Det är paret Carola och Stig Nicklasson från Båstad som har tagit över hostalrörelsen som tidigare har varit svenskägd i flera år


Skicka till en vän

Carola och Stig Nicklasson är bosatta i Båstad och har sitt arbetsfält i Skåne och Småland. Med lägenhet i Mijas kommun har Fuengirolaområdet och Solkusten varit en given plats under deras julisemester de senaste 25 åren.
- Och vi bestämde oss tidigt för att den dag vi drar ner på jobbet i Sverige så vill vi vara här oftare. Nu är barnen i stort sett utflugna så nu blir det en realitet, säger Stig Nicklasson.

Stig Nicklasson är i grunden civilekonom, har drivit ett flertal företag som Bergtex i småländska Lagan som tillverkat madrasser och sängar sedan 1962. Carola har ansvaret för stugbokningsföretaget Bo i Skåne som dessutom har utökats med konceptet Bo i Småland. I fortsättningen blir Carola administratör för Hostal Marbella.

Stig och Carola ser ljuset i tunneln i krisens Spanien:
- Vi är helt övertygade om att Costa del Sol alltid kommer att vara intressant. Från Sverige ligger det nära och ändå så långt söderut. Det är det bästa resmålet i Spanien.
- Jag tror inte att det i framtiden går att flyga så billigt som idag till andra sidan jorden. Det kommer att bli dyrare varför intresset för Spanien som ligger så nära kommer att växa, förutspår Stig Nicklasson.

Köpet av fastigheten och hostal Marbella med 26 rum är baserad på den volym av gäster som hostalet har haft de senaste åren. Det ligger i ett lugnt och fint kvarter i gamla stan i Fuengirola. Gästerna når Medelhavet via en kort promenad på bara några minuter.
- Vi har många återkommande nöjda kunder. Läget mellan två gågator dessutom i gamla stan och med närheten till stranden är perfekt, säger Carola Nicklasson som uppskattar att hälften av gästerna är skandinaver.

Framöver planerar Stig och Carola att även starta en uthyrning av bostäder på Solkusten liknande det i Skåne och Småland, där handlar det om stugor till uthyrning med en omsättning på 20 miljoner om året.
- I Sverige har vi fem personer anställda som tar in bokningar hela tiden och ger saklig personlig service, berättar Stig.

Hostal Marbella kan i framtiden även komma att fungera som en uthyrningscentral med nyckelutlämning och med besiktning.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255