Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2010-06-10

Värmen är ordentligt tillbaka och den frusna, råa vintern är ett minne blott. Många svenskar ger sig i väg hem till Sverige för att hitta en ljummare sommar i egna sommarstugor eller hos släktingar och vänner, kanske en ”friskare” värme i den svenska fotosyntesens strömningar


Skicka till en vän

Samtidigt är det fler svenskar som flyger hit till Costa del Sol.
Under årets första kvartal ökade antalet svenska resenärer till Málaga flygplats med 20 procent jämfört med första kvartalet ifjol.

Så till exempel ökar flygbolaget Norwegian antalet flygningar mellan Málaga och Skandinavien till det dubbla under sommarperioden vilket ger en kapacitet på 175 672 flygstolar till Málaga.
Nya siffror från Gran Canaria visar att antalet nordiska turister dit kommer att öka med tolv procent under sommarperioden i år jämfört med sommaren 2009.
Störst ökning väntas av danskar, 22 procent, sedan följer norrmän, 14 procent, finländare, nio procent och svenskar med fyra procent.
Varje år görs närmare 2 000 000 resor till Spanien direkt från Sverige, och nya flyglinjer har startat mellan våra båda länder.

Det är billigare att hyra här också. Att hyra en lägenhet på den spanska södra kusten i augusti kommer i år att hamna på samma prisnivå som 2002. Jämfört med tidigare handlar det om en prissänkning på 30 procent enligt en färsk undersökning.
Priserna på bostäder har också sjunkit kraftigt i Spanien.

Det är inte svårt att rada upp siffror för hur populärt Spanien är för svenskarna, ja, för skandinaverna.
Det finns de svenskar här nere som gärna upprepar att ”Jaa... du vet... Nu åker ju många hem över sommaren”. Och det är i viss mån sant, kanske särskilt sant i den närmaste bekantskapskretsen, men under sommaren rör det sig bra många fler svenskar och skandinaver här på Costa del Sol än någon annan tid på året.

Sån´t kan vara bra att påminna våra annonsörer om till exempel.

Har man de rätta uppgifterna gör man också en mycket mer effektiv marknadsföring. På Svenska Magasinet når vi i höst 20 års erfarenhet av ”svenskar på kusten”, så prata gärna med oss om det. Det kommer att löna sig. Vi gör ett julinummer också – ett riktigt Sommarnummer till alla dessa svenskar som kommer hit! Spanienälskare hela bunten. Testa gärna det.

PS. Själv åker jag till Sverige för att träffa mina käraste, bli morfar och se Lundell på Grönan! Men jag är tillbaka hemma på Calle Quemada efter två veckor. Det är ju det här som är hemma.

Anders Olow
Chefredaktör
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255