Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

VAD ÄR FINANSIELLA BLUFFBOLAG OCH HUR BÖR MAN FÖRHÅLLA SIG TILL DESSA?

VAD ÄR FINANSIELLA BLUFFBOLAG OCH HUR BÖR MAN FÖRHÅLLA SIG TILL DESSA?

2010-02-11

Om man får ett erbjudande om att göra en ”exotisk investering” från ett okänt finansinstitut, bank eller försäkringsbolag, som dessutom erbjuder en lönsamhet som verkar ofattbar, ska man ana oråd. Det kan eventuellt handla om ett bedrägeri.


Skicka till en vän

Finansiella bluffbolag är, enligt CNMV:s (Comision Nacional del Mercado de Valores) egna ord, banker eller bolag som med sitt bedrägliga agerande och utan samvetsbetänkligheter kan ruinera dig. De är personer eller bolag som inte är godkända av CNMV och inte heller av Banco de España. Detta innebär att man inte känner till om deras kapital, organisation, produkter är lämpliga. Investeraren sätts därmed i en totalt oskyddad situation.

Den gemensamma nämnaren för alla dessa personer eller bolag är att de använder lögner för att fånga upp investerarnas pengar. För att locka till sig kunder, använder de sig normalt av en aggressiv reklam, trevliga personer som ser bra ut och en ganska luxuös dokumentation.

De brukar ringa på telefonen, komma hem till bostaden, eller till platser där du ofta tillbringar din fritid. De erbjuder också hög avkastning och identifierar sig som rådgivare eller finansiella experter och påbörjar därmed en förtroendeingivande förbindelse.

De erbjuder investeringar på okända utländska marknader och brukar kräva att pengarna ska inbetalas på ett bankkonto, antingen i Spanien eller i utlandet, men till ett icke spanskt bolagsnamn.

Till sist när investeringen skett och de inte kan verifiera förlusten av investerarnas pengar, försvinner de från kartan och byter namn.

Vi kan alla falla offer för dessa finansiella bluffbolag. I Spanien brukar det framförallt vara utlänningar som drabbas. För att undvika att falla offer för detta bör man i förväg göra en undersökning angående bolagets existens och laglighet via advokat eller CNMV. Man bör inte ta några förhastade beslut, utan först begära all dokumenterad information och inte göra någon investering om man inte förstår den fullständigt.

Nyligen har La Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV)slagit larm om att det finns bluffbolag i Österrike, Sverige, Norge och på ön Man: Denko Group, Sole Invest och KSP Bank; RGM Trading LLC; Plus 500; Asset International Limited och Douglas Ellis; som erbjuder investeringstjänster utan att vara behöriga för detta. Om du har fallit offer för någon av dessa bolag bör du vända dig till en advokat.

Fråga advokaten
Denna fråga är besvarad av advokater på IURA:s Advokatbyrå som kommer att besvara fler frågor i kommande nummer. Har du någon fråga kan du e-posta den till: ulrica@iura.es
Ulrica Jonsson, din skandinaviska representant, tlf: 618 418 336
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255