Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vad använder jag mitt spanska hem till?

Annons - Svenska magasinet

Lars Andersson vid Carmabeds demonstrerar hur en säng är tillverkad

Lars Andersson vid Carmabeds demonstrerar hur en säng är tillverkad

Vad använder jag mitt spanska hem till?

2007-09-05

Italienska sängskåp skapar utrymme och möjligheter när gäster kommer på besök. Och precis som att vi väljer ett gott vin, väljer vi en god säng. Vi tillbringar ju en tredjedel av livet i sängen


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Italienska sängskåp skapar möjligheter i ditt spanska hem. Skrivbordet, bokhyllan, soffan blir till en skön säng eller våningssäng till barnbarnen som är på besök.
En nyhet hösten 2007 blir de italienska sängskåpen av märket Clei. De fokuserar på slimmade och praktiska lösningar i hemmet när du behöver några extra sängplatser.
Italienska Clei sprutar ut sängskåp över hela världen, i olika modeller, träslag och tyger. Svenska sängskåp är oftast större, tyngre och djupare. Därför vinner den italienska modellen rent praktiskt när de ska möblera ditt hem i Spanien.

Synpunkter
Lars Andersson gör hembesök hos kunden för att resultatet ska bli så optimalt som möjligt. Rent praktiskt finns det saker att ha synpunkter på i Spanien som exempelvis hur väggkontakterna är placerade i ditt spanska hem. Att hitta rätt möbler kan vara en utmaning, speciellt om man väljer att köpa en komplett inredning.
Det finns en uppsjö av möjligheter, menar Lars Andersson vid Carmabeds. Du bör ställa dig frågan; ”Vad använder jag mitt spanska hem till?”

Rätt val
Många köper en bostad i Spanien för att ha en semesterlägenhet. Kanske befinner du dig mitt i karriären, Spanienresorna blir till sköna avbräck i det svenska vardagslivet. I framtiden efter avslutad karriär blir Spanienbesöken längre och oftare.
En del svenskar är lite småborgerliga i sitt tänkesätt. Man kanske resonerar som så att det är onödigt att satsa på en kvalitetssäng bara för att man är i Spanien under kortare perioder.
Enligt Lars Andersson kanske man borde fundera i andra banor. Vi tycker om att njuta och ha en bra hälsa. Vi dricker gärna ett gott vin, sedan när vi ska sova lägger vi oss på en ”planka” till säng. Att ställa sig frågan ”vad har jag nytta av” hjälper till att göra rätt val.

Högt anseende
Svenska sängprodukter har ett högt anseende utomlands. Redan på 1960-talet bedrevs det forskning på området i Sverige. Dux var tidigt ute med forskning kring sängprodukter. Många följde efter vilket gör att svenska sängar står för kvalitet.
Lars Andersson har arbetat med Carpe Diem, vattensängar, Jensensängar och Hästens, många med fantastisk kvalitet och gott rykte. Men i slutändan valde Lars att satsa på det förstnämnda märket. Priset på en Carpe Diem säng börjar på 1.400 euro.

Kiropraktor
En tidigare kiropraktor började experimentera och utveckla det som enligt honom skulle bli ”den bästa sängen”. Så föddes Carpe Diem och försäljningen tog fart på riktigt i mitten av 1990-talet.
Det viktigaste är en jämn tryckavlastning med bibehållen stabilitet, du ska inte behöva vakna och ha ont i kroppen. Forskning och utveckling inom Carpe Diem har genomförts i samarbete med sömnlabb på Sahlgrenska.

Svart och vitt
Lars berättar att han kontaktar kunden några veckor efter sängköpet för att höra att allt är okey. Kundens kommentarer och analyser är värdefulla och det bidrar till en kunskapsbank med information till nya kunder.
Svart och vitt är populära färger i det spanska sovrummet. En del kanske väljer att klä väggarna i sovrummet med panel eller tyger. Sängbordet monteras på väggen vilket förenklar vid städning. Inredningen är estetisk och praktisk.
Carmabeds eller Beds of Sweden ligger mitt på Costa del Sol i Centro Comercial local 4 i Calahonda i Mijas Costa.


Pierre säljer uppsydda gardiner
Vägg i vägg med Carma beds ligger gardinbutiken The Curtain Shop. Den drivs sedan fyra år av Suzanne och Pierre Calmfors. Här finns ett brett urval av uppsydda gardiner.
Redan i mitten på 90-talet hade Pierre Calmfors tygaffär på Solkusten, då i Marina Marbella. Då sålde han tyger till fabriken som sedan sydde upp gardiner.
-Nu säljs dessa gardiner i min butik i Calahonda, säger Pierre som även säljer Kinnasand, det som tidigare var en svensk produkt men som numera tillverkas i Tyskland.
Skandinaver köper i första hand traditionella gardiner, men inte lika tunga gardiner som kan vara vanligt på andra ställen. Något som kommer mer och mer är japanska paneler.
-Den spanska stilen är inte som den nordiska varken när det gäller utseende och mått. Det är högre upp till tak och gardiner är ofta fodrade i Spanien, förklarar Pierre Calmfors.
Företaget har tre sömmerskor anställda som syr upp.
-Vi har ett stort urval av uppsydda gardiner, ett brett urval som kan kombineras. Och är du inte säker kan du ringa oss så skickar vi vår installatör. Han kommer hem till dig och tar mått.Pierre Calmfors, t h, vid The Curtain Shop

Pierre Calmfors, t h, vid The Curtain Shop


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255