Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Vintips: Hjälper dig att gå ned i vikt

Annons - Svenska magasinet

Vintips: Hjälper dig att gå ned i vikt

Vintips: Hjälper dig att gå ned i vikt

2016-05-10

Det händer att man läser undersökningar eller studier som liknar förstaaprilskämt. Så visar det sig vara sant. Följande studier kommer säkert att glädja vår kvinnliga läsekrets.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Färska studier från Washington State University och Harvard Medical School som träningsmagasinet Women´s Health nyligen hänvisade till visar att två glas vin på kvällen hjälper dig att gå ner i vikt. Jo, du läste rätt.

Det är lätt att förväxla med reserva, men Resveratrol är en typ av antioxidant i rödvin som hjälper till att förvandla vitt fett till brunt fett. Det är större mängder av vitt fett som gör oss tjockare. Detta kallar vi för kroppsfett. Det bruna fettet omvandlar energi till värme. Det vill säga brunt fett bränner fett.
Medan 50 gram vanligt vitt fett lagrar mer än 300 kilokalorier, kan 50 gram brunt fett förbränna samma mängd varje dag. Och antioxidanten Resveratrol är nyckeln som förvandlar vitt fett till brunt fett som i sin tur förbränner. Fantastiskt. Eller hur?

Harvard-studien följde 20.000 kvinnor under 13 års tid som drack två glas vin om dagen. 70 procent visade mindre sannolikhet att vara överviktiga. En annan studie visar att resveratrol också hjälper till att hålla suget i schack, så vinet gör att du väljer bort annat kvällssnacks skriver Women´s Health.

 
Så kvinnor, ni kan dricka ert vin med gott samvete medan vi män får invänta någon revolutionerande undersökning (!). Men å andra sidan kan män glädjas åt att deras kvinnor blir vackrare och charmigare.

Med tanke på undersökningen ovan får vintipsen gälla rödvin den här gången.

Azpilicueta crianza 2012 från Bodegas Campo Viejo. Flera i min egen bekantskapskrets har detta som ett av husets vin. Ett mycket balanserat vin som är gjort på tre druvor; Tempranillo, Graciano och Mazuelo. Druvorna är plockade från 25 till 30 år gamla vinstockar som växer på ett 192 hektar stort område i Fuenmayor. Vinet har legat tolv månader på franska och amerikanska fat. Gyllene körsbärsröd färg, en doft av torkade röda frukter och örter. En mycket behaglig smak. Klassisk Rioja-stil. Skulle du crianzan för 2010 så fick den toppbetyget 92 poäng av Guía Peñin 2014. Pris: 7,80 euro.
 

Azpilicueta crianza 2012

Azpilicueta crianza 2012

Cune crianza 2012

Cune crianza 2012


Cune crianza 2012. Från den mycket ansedda bodegan CVNE i Rioja. Ett besök här ingår på vinresan i oktober med Siv Ling och Svenska Magasinet. En klassisk bodega i Haro som grundades redan 1879. Nu drivs bodegan av femte generationen. Vinet är gjort på Tempranillo (85%) och Garnacha tinta och Mazuelo (15%) som plockats för hand i La Rioja Alta och legat tolv månader på franska och amerikanska fat. Brilliant körsbärsröd färg, en doft av torkade söta frukter. Smakrikt och balanserat, klara nyanser av tanniner. Vinet har fått 90 poäng av både vingurun Parker och vinguiden Guía Peñin. Pris: 6,15 euro.

Flavium Mencia Premium 2011 från den familjeägda bodegan Vinos de Arganza i distriktet Bierzo nära León i nordvästra Spanien. Vinet är gjort på den lokala druvan Mencia som är en av mina favoritdruvor. Har legat 18 månader på amerikanska ekfat. Tegelröd med kraftfull och fin doft med väl struktur. Harmoniskt, smakrikt och balanserat med tanniner, fruktiga inslag av mogen torkad frukt. Ett lättdrucket vin som har fått 90 poäng av vingurun Robert Parker. Fyndpris: 3,45 euro på Carrefours fina avdelning.

Citatet:
”Jag har alltid med mig en plunta med cognac för den händelse jag skulle bli biten av en orm. För säkerhets skull har jag också alltid med mig en liten orm” (W C Fields, amerikansk komiker, 1879-1946)
 

Flavium Mencia Premium 2011

Flavium Mencia Premium 2011


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255