Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Zodiaco er pålitlige mäklare

Annons - Svenska magasinet

Härlig utsikt från en villa i Torreblanca

Härlig utsikt från en villa i Torreblanca

Zodiaco er pålitlige mäklare

2015-11-11

Sirpa Jokinen, kvinnan bakom Zodiaco, kom till Fuengirola för 18 år sedan och arbetade först som språklärarinna på Finska Skolan i 7 år. Sirpa är en verklig språkbegåvning som talar finska, svenska, engelska, spanska och tyska något som kommer till stor nytta i mäklaryrket.


Version för utskrift Skicka till en vän

För 10 år sedan började Sirpa som mäklare och har under åren varit mycket framgångsrik, speciellt i Los Pacos-området. Det är jätteviktigt att ha en seriös mäklare ombord när man skall köpa eller sälja en  bostad, säger Sirpa, som har sett mycket dåligt i branschen och träffat många lurade människor.

Därför erbjuder hennes Zodiaco alltid en komplett service, både före och efter bostadsköpet. Efterarbetet omfattar namnbyte hos myndigheter och på alla kontrakt t ex el, vatten, stadhuset mm. Sirpa informerar alltid sina kunder om alla skyldigheter och rättigheter, helt enkelt om hur det fungerar här i Spanien, hennes lärarbakgrund kommer här väl till pass. Hon har också bra kontakter med duktiga lokala hantverkare om så skulle behövas.

Och allt ingår i priset, för arvodet betalas av säljaren vilket gör att köparen får det hela gratis. Sirpa har många bostäder till salu direkt från ägaren med ensamrätt vilket underlättar många gånger vid förhandlingar. Till sin hjälp på kontoret har hon Elisa, också hon finsk och talar många språk, engelska, spanska, tyska och lite svenska.

Elisa är den som sköter allt pappersarbete medans Sirpa visar hus och lägenheter. De arbetar mest med fastigheter i Fuengirola, Mijas och Benalmadena och den typiske köparen på senaste tiden är familjer på 40-50 år som vill ha en semesterbostad lämpad för uthyrning när de inte är här. Eller par runt 60-årsåldern som planerar inför pensioneringen.

När vi frågar Sirpa om hon har något favoritställe på Costa del Sol så nämner hon genast La Cala de Mijas, som hon tycker är idealiskt med bra läge, fin sandstrand och väldigt mysigt. Läs mer på zodiacohouses.comAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255