Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ökad livskvalité på äldre dar

Annons - Svenska magasinet

Ökad livskvalité på äldre dar

Ökad livskvalité på äldre dar

2015-06-09

Kiropraktisk vård är länkat till bättre balans och därigenom nedsatt risk för att ramla, säger Dr Mark Lane på Marbella Chiropractic.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Dr Mark Lane, medlem i spanska kiropraktiker föreningen med klinik i Guadalminas köpcenter, strax utanför San Pedro. www.marbellachiropratic.com

Studier har visat att  äldre som får behandling hos en kiropraktor, är betydligt mer aktiva, äter mindre värktabletter och har en klart förbättrad livskvalitet.

Stelhet i nacken gör att det blir svårare att backa bilen med bilbältet på. Stelhet och smärta i ryggen eller i höfterna blir allt tydligare och det blir allt jobbigare för varje år att köra gräsklipparen.

Att det inte går att behandla ålderskrämpor är en gammal myt. Många som kommit upp i åren går alldeles i onödan med besvär som kiropraktorn skulle kunna hjälpa till med. Man säger att den och den leden är utsliten och att man får lära sig att leva med det. Man tar det för givet eller en doktor säger att så är det. Men så är det inte alltid.

En stor orsak bakom den gradvis försämrade koordinationsförmågan är nervsystemets minskade funktion. Genom regelbunden kiropraktisk vård, fortsätter centrala nervsystemet att skicka ut rätt meddelande till hjärnan så att människan bibehåller sin balansförmåga och kroppskänsla, menar Dr Mark.

Dålig balans är orsak till många olycksfall med benbrott och många andra skador som följd. När leder och nerver fungerar bra, förbättras även balansen. Bra balans är därför oerhört viktigt när man blir äldre. Allt fler söker kiropraktorn när de redan har fått ont i sin kropp. De vet att en kiropraktor kan hjälpa till på ett snabbt och effektivt sätt och utan biverkningar. Förebyggande vård avlägsnar att många problem aldrig behöver uppstå. Det finns ingen övre åldersgräns för att bli hjälpt av en kiropraktor. Bra funktion i kroppens alla leder, ökar livskvaliteten i alla åldrar.


 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255