Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Aktivt seniorboende för svenskar

Annons - Svenska magasinet

"Till försommaren 2006 ska de första hyresgästerna kunna flytta in" säger direktör Vicente de Cobos och svensktalande assistenten Ann Sofie Frånberg

Aktivt seniorboende för svenskar

2006-03-09

Nu uppförs Solkustens första seniorboende, skräddarsytt och skapat för skandinaver. Enligt de ansvariga blir det ett boende som erbjuder ett aktivt liv för aktiva seniorer


Version för utskrift Skicka till en vänAv Ola Josefsson
 
-Det blir ett aktivt seniorboende för 55+, skräddarsytt för Skandinaver, säger Vicente de Cobos, direktör vid Adorea seniorboende i urbanisatión Nueva Torrequebrada i Benalmádena Costa.
 
Friheten
Du kanske tycker att ditt hus i Spanien har blivit för stort, trädgården tar för mycket tid och kraft. Eller du sitter hemma i gamla Svedala och längtar till ljus och värme, till Europas bästa klimat. Kanske vill du känna friheten med att bara hyra en lägenhet med bästa service tätt inpå.
Redan hösten 2004 berättade Svenska Magasinet om planerna med ett skandinaviskt seniorboende i Benalmádena. Precis som så mycket annat i Spanien försenades byggstarten. När vi besöker Adorea i början av 2006 kan vi konstatera att äntligen händer det saker, vi kan skönja strukturerna av kustens första seniorboende i sitt slag.
 
Tusen euro
Totalt blir det 48 lägenheter i sydostläge på mellan 50 till 58 kvadratmeter där hyran ligger på mellan 1.050 till 1.100 euro i månaden med viss service som ingår i den summan. Till detta kommer restaurang, gästlägenheter för besökare, Internetrum, boulebanor, trädgård, garage, bastu, gym och tempererad pool. Till försommaren 2006 ska de första hyresgästerna kunna flytta in.
-Dessutom har vi vår Club Adorea, ett socialt kulturellt center med utställningar, musikkvällar och utflykter, vi hoppas också på ett gott samarbete med många av de nordiska föreningar som finns på kusten, säger Ann Sofie Frånberg, svensktalande direktörsassistent vid anläggningen.
 
Ledande
Adorea ingår i spanska SAR-gruppen som är ett av de ledande företagen i landet för vård och omsorg med över 3.500 platser för äldre och över 2.000 anställda vid 21 sjukhem. Sedan tidigare finns ett seniorboende i Girona i Katalonien, Benalmádena blir nummer två och Sevilla nummer 3.
-Men redan nu finns planerna på att bygga seniorboende i både Nerja och Calahonda, det blir dock med en internationell prägel och inte skräddarsytt för skandinaver.
 
Medelhavet
Adorea ligger omgivet av vacker natur i Nueva Torrequebrada i Benalmádena kommun, cirka 450 meter från Medelhavets vågskvalp. I området byggs för tillfället ett köpcentrum och lokalbussen stannar 50 meter från entrén. I området ligger ansedda Torrequebrada golfbana.
-Vi tycker att seniorboendet är ett bra alternativ, det ligger i en stadsdel med en väl fungerande infrastruktur som är i en intressant utvecklingsfas, säger Vicente de Cobos.
 
Omöblerade
Lägenheterna som är omöblerade har en bra planlösning, rejäla rum, gott om utrymme för två personer med extra förråd i garageplanet, fullt utrustade kök och Internetuppkoppling. Receptionen är bemannad dygnet runt med direkttelefon och det ska alltid finnas någon på plats som pratar skandinaviska.
Bostäderna ligger på tre plan där de nedersta lägenheterna men också de dyraste har trädgård och pool utanför dörren. Fastigheten ovanför ägs av SAR-gruppen som här har ett av sina sjukhem. Vid behov av mer avancerad sjukvård finns alltså hjälpen på nära håll. Utöver det kommer seniorboendet att ha sin egen svensktalande sjuksyster.
 
Normalt fungerande
I skrivande stund dras det i många trådar från de ansvariga vid Adorea i Benalmádena.
-Vi letar och undersöker intresset hos skandinaviska näringslivet på kusten för vårt seniorboende så att vi kan utöka servicen för våra kunder, berättar Ann Sofie Frånberg. Våra hyresgäster ska kunna få all service från oss.
-Det mest väsentliga är att Adorea är ett boendealternativ för många skandinaver på kusten, som söker ett aktivt liv fyllt av komfort, betonar Vicente de Cobos. Samtidigt är Adorea inget sjukhem eller vårdhem utan ett normalt fungerande hem med extra service.


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255