Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare

Annons - Svenska magasinet

Kära läsare

Kära läsare

2008-12-10

Det har doftat glögg här på Svenska Magasinet ett par veckor nu. Vi har förberett oss för årets traditionella glöggfest och Kustradions Jennie har på kvällarna rört ihop den ena jättegrytan efter den andra med vin, kryddor, pomeransskal, brandy och nötter. Fast hon brukar inte provsmaka glöggen säger hon, hon doftar in den. Vi är många som är tacksamma för den känsliga glöggnäsan.


Version för utskrift Skicka till en vän

Julpyntandet startade tidigt i år – som det brukar göra varje år. Ändå känns det nästan alltid lika konstigt. Här är det som en hyfsad svensk sommar, ljust ute med solen som skiner, ömsom varmt, ömsom lite kyligt. Perfekt golfväder alltså. Och ändå – ovanför gatorna hänger stjärnor, tomtar, pumlor och ljusgirlanger. Och El Corte Inglés numera klassiska krubba är uppsatt på varuhusen. Bilden är alltid lika motsägelsefull. De där glittrande kreationerna ska ju hänga som en värmande och löftesrik kuliss på en estrad av snö och kyla. 

Men på senkvällen i stadslivet på torget blir det vackert mot den svarta himlen, att lämpligen avnjutas i gott sällskap vid ett cafébord, kanske på kyrktorget i Fuengirola där vår omslagsbild är tagen, och en café con leche – muy caliente. 

Hemmasvenskarna sätter sig knappast på det nu vindpinade och övergivna torget därhemma, inte ens med en glögg, hur varm den än må vara. Hemmasvenskarna går in i advent, tänder en brasa och kurar ihop sig. 

Inför årets jul har vi ekonomisk kris i världen och ändå (någon som vill sätta emot?) går vi mot ännu en jul med nytt köprekord. Fast i år lär årets julklapp bli en ”upplevelse”.
Vi lever förvisso i en motsägelsefull tid. 

* * *
Vi har ett välmatat julnummer i år. Historien om Gibraltar sund; läsning tack vare Ola Josefssons gedigna research, iakttagelser på loppisen i Fuengirola av vår layoutare som ser Spanien med färska ögon, resetips till varma källor i bergen av paret Ekman, våra ständigt resande rapportörer, inside från AHN och ekonomiska spörsmål dryftade av våra kunniga skribenter. Bland mycket annat… 

Plus en liten liten textrad i TV-tablåerna om att Viktor Rydbergs klassiska dikt ”Tomten” i Gösta Rooslings fantastiskt filmade version från 1941 sänds på SVT Europa på juldagen kl 13.15. Femton minuter högtidsstund framför TV:n. 

Men först blir det glögg… 

Från oss alla till er alla – God Jul & Gott Nytt år!
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255