Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Nueva Andalucia – Solkustens nya inredningsmecka

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

I Nueva Andalucia finns en djupt rotad tradition inom inredning

Nueva Andalucia – Solkustens nya inredningsmecka

Bor man på Solkusten och är intresserad av inredning – ja då är Nueva Andalucia den rätta platsen att besöka. Här finns en djupt rotad tradition inom inredning och området har många företagare inom just den branschen, från återförsäljare och importörer, till tillverkare och grossister. Svenska Magasinet har gjort nerslag på tre svenska företag som sysslar med just det här – alltså inredning.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av: Sofia Persson

Inredningsbutiken Armonia Decoración i Nueva Andalucia drivs av makarna Madeleine och Jan Kling, ett par som arbetat med inredningar i snart tio år, och som nu erbjuder Solkustens invånare skräddarsydda inredningslösningar för sina hem både i liten och i stor skala. På Armonia Decoración erbjuder man nämligen dels sina kunder hjälp med mindre saker; att sy upp kuddar, gardiner med mera, men man arbetar också med större projekt, till exempel hela inredningar av rum med färgsättningar, val av möbler etc. Utöver detta tar man även på sig att totalrenovera kök och badrum från grunden, ut med det gamla och in med nytt. Skräddarsydda lösningar till alla, oavsett budget och önskemål.
- Utmaningen med det här jobbet är att varje gång kunna läsa av och hitta varje enskild kunds stil och också prisnivå, berättar Madeleine Kling och fortsätter:
- Vi erbjuder det mesta i inredningsväg. Från minsta tygkudde till ett helt nytt kök och allt där
emellan.

Estuco Interiors är ett annat inredningsföretag beläget i Nueva Andalucia med svensk koppling. Svenskan Christel Jürgensen driver företaget som ligger i Nueva Andalucias industriområde tillsammans med engelskan Chris Poveromo, och har så gjort i ungefär nio av hennes 16 år nere på kusten. Estuco Interiors affärsidé är rätt lik det tidigare nämnda företagets. Man träffar sina kunder, pratar om vad man vill ha ut av samarbetet, och sedan lämnas objektet i företagets händer. Även här erbjuds allt från väldigt små till mycket stora inredningsjobb.
- De flesta kunderna vi har vill ha hjälp med alltihopa, men vi har även kunder som bara poppar in för att få hjälp med att klä om en soffa eller liknande.
Att likt de inredningsarkitekter som syns i inredningsprogram som sänds i TV göra om ett hus eller en lägenhet mer eller mindre from scratch, är vardag för de svenska inredarna i Nueva Andalucias industriområde.
- Det roligaste med jobbet är just att få arbeta kreativt utifrån kundens önskemål. Många av våra kunder är golfare, och ofta är de bara nere över en helg eller så och då vill de inte spendera så mycket tid på att fundera kring inredningen, utan lämnar den biten till oss, säger Christel Jürgensen.

Inredningsföretaget Scandinavian Kitchen är ett, som namnet skvallrar, skandinaviskt företag som arbetar med just kök och köksinredningar. Mikael Törneman är en av delägarna i Scandinavian Kitchen, och han berättar:
- Företaget började som ett rent köksbolag med att sälja kök här på kusten men under vägens lopp så visade det sig att väldigt många var intresserade av att också få hjälp med att flytta till exempel en vägg, eller göra ett rum större eller något sånt, och då startade vi även bolaget Scandinavian Building, som nu tar väldigt mycket mark.
De två företagen, som inte funnits i ens ett halvår ännu, har på kort tid växt väldigt snabbt. I dag arbetar 10-12 man med inredningslösningar och byggnationer längs med Solkusten:
- Resultatet överträffar verkligen förväntningarna. Eventuellt blir det en sammanslagning framöver, och om vi kan fortsätta att hålla den kvalitén vi håller nu så kommer vi att ha precis hur mycket jobb vi vill framöver vilket ju är helt fantastiskt, avslutar Scandinavian Kitchens och Scandinavian Buildings Mikael Törneman.
Sammanfattningsvis kan vi väl också passa på att verkligen konstatera att Nueva Andalucia verkar vara Solkustens högborg när vi talar inredning och arkitektur. Åtminstone svensk sådan.Svenska Magasinet i Spanien

Mikael Törneman, en av delägarna i Scandinavian Kitchen


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255