Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

”Resfeber” och EU-Kortet

Annons - Svenska magasinet

”Resfeber” och EU-Kortet

2007-07-03

Glöm inte att din hälsa även är viktig under semester i utlandet, det Europeiska Sjukförsäkrings kortet är en viktig hjälp.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Johanna Forssell, C y C Asesoria Legal y Tributaria

EU-Kortet är ett Hälskort som ger dig rätt till nödvändig vård under vistelse i annat EU/EES-land. Kortet är bevis på att du är försäkrad i det EU/EES-land du lever, i tex Sverige, om du hamnar i en situation där du behöver nödvändig sjukvård. EU-Kortet gäller bara den allmänna sjukvården inte den privata.
Ditt EU-Kort är personligt så om du reser med andra familje meddlemmar glöm inte att var och en av dem måste ha sitt eget EU-Kort, samt att man har ett ID som understryker hållaren av kortets identitet.

EU-Kortet gäller sjukvård, läkemedel, provtagning, etc, även vård pga kronisk sjukdom som kräver provtagning och medicinering. Glöm dock inte att det handlar om nödvändig vård, använd inte ditt EU-Kort om vården kan vänta tills du kommit hem.
Ditt EU-Kort ger dig rätt till sjukvård på samma villkor som befolkningen i det land du vistas i, dvs om man normalt i det land du befinner dig i betalar en patientavgift så måste även du göra så. Det existerar även land där du personligen måste betala hela vårdkostnaden och sedan be om ersättning från landets motsvarande Försäkringskassa.

Glöm inte att beställa kortet i god tid innan avresa, EU-kort från Sverige beställer du från Försäkringskassans websida, Försäkringskassans Service telefon 020-524 524, om du ringer utanför Sverige är nummret 0771-524 524, eller något av Försäkringskassans kontor i Sverige.
EU-Kort (Tarjeta Sanitaria Europea, TSE) från Spanien för de som har täckning från spanska försäkringskassan (Seguridad Social), beställer du från Centro de Atención e Información de la Seguridad Social, CAISS.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255