Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Här kan du sitta och softa

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Sedan december har Nueva Andalicia sin egen kombinerade vinbar och vinbutik. Maria & Jens Nielsen är ägare till Wineme.

Här kan du sitta och softa

Spanien är ett av världens största vinländer. Det produceras ofattbara mängder. Att prova sig igenom det spanska sortimentet kostar en förmögenhet. En fördel kan vara medlemskap i en vinklubb. Som Spaniensvensk vill du säkert ha möjligheten att köpa vin från Chile, Argentina, Sydafrikas och Australien


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Wineme är en kombinerad vinbar och vinbutik på Costa del Sol med säte i Nueva Andalucia. Bakom vinbar och vinställ finns det konferensrum som företag kan hyra för endast tio euro i timmen. Ett viktigt möte kan avrundas med en vinprovning.
-Ta ett glas vin efter mötet med dina kolleger, det är lugnt och skönt, inget skrän från radio eller tv-apparater som på spanska barer. Här ska du kunna tala i vanlig samtalston, säger Maria & Jens Nielsen, ägare till Wineme.

Dyr historia
Idén till Winme föddes när Jens flyttade till Spanien. Han besökte vinhandlare, varuhus och andra vinshopar med ett ganska svårhanterligt sortiment.
-Är du intresserad av vin och vill prova dig fram blir det en dyr historia, säger Jens.
Säg att du provar tre flaskor i veckan, det blir cirka 160 flaskor om året, vilket blir mycket pengar. Så föddes idén till Wineme.

”Dagens vinglas”
-Här köper du ett medlemskap på 200, 500 eller 1.000 euro. Grejen är att medlemskapet ger rabatter på vin. Du får tillgång till lokalen och kan vara med på fria vinprovningar. Ett par låder vin ingår i medlemskapet, berättar Jens Nielsen.
På Wineme serveras dagens vinglas för mellan 4 till 5 euro per glaset. Med ett par tapas kan du få en trevlig samvaro i lugn atmosfär. I stället för att behöva köpa en hel flaska kan du provsmaka dig fram den vägen.

Trötta på spanskt
Logistiken är viktig, viner ska vara tydligt utmärkta med pris och distrikt, menar Jens Nielsen. I den kombinerade vinbaren och butiken ligger viner från Australien, Argentina, Sydafrika, Chile, USA och Nya Zeeland plus flera andra länder.
Den förre fotbollspelaren från Helsingborgs IF och Högaborg - där han spelade ihop med en ung Henrik Larsson - kom till Marbella i fjol. Några dagar före jul öppnade han vinbaren. Efter att ha besökt flera vinförsäljare på Costa del Sol såg han behovet av importerade viner.
-Många är trötta på spanska viner och vill ha något nytt. Faktum är att vinutbudet är relativt begränsat hos de spanska butikskedjorna. Många saknar viner från Chile, Argentina, Sydafrikas och Australien.

Individuellt
Från början hade Jens tankarna på restaurang, men restauranger finns det en hel del av. En vinshop däremot, lyste med sin frånvaro i Nueva Andalucia. På vinshopen Winme säljs och provas vin. Målet med vinprovningarna är att kunden ska hitta ett prisvärt vin som han tycker om.
-Och det kan vara helt individuellt, menar Jens Nielsen. Jag talar aldrig om kvalitet, pris eller distrikt, det skapar bara förutfattade meningar. Alla provningar läggs in i en databas, på så vis får vi en stor analys av mängder av viner och kan samköra med våra register över flest sålda viner.

Rökfritt givetvis
Som första mål satsar Wineme mot 500 medlemmar. Ett bra kontaktnät med distributörer ska borga för ett bra sortiment.
-Och så är det rökfritt på vinbaren. Rökning eller tobak har ingenting att göra med vinprovning, säger Jens Nielsen bestämt. På det området är vi tydliga. Allt är till för kundens bästa.
Jens och Maria har planerat inredningen själva, den är ljus med rena linjer. Det är en trevlig och soft atmosfär och du välja att sitta i barstolar eller sjunka ned i mjuka fåtöljer. En flaska vin går på tre euro och uppåt.
-Den sociala sidan av saken är att du kan komma hit och ta dig ett glas vin och få skön avkoppling, säger Maria och Jens avslutningvis.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255