Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ät dig friskare!

Annons - Svenska magasinet

Ät dig friskare!

Ät dig friskare!

2017-02-13

Förutom att man kan få ont då man överansträngt sig, suttit/legat fel, blivit kall eller har stressat, så finns det enligt nya rön ytterligare en orsak. Epstein Barr virus, samma virus som ger körtelfeber (vilket 95% av alla vuxna haft) kan efter årtionden aktiveras på nytt då immunförsvaret är försvagat av fysiskt/psykiskt trauma, hormonella förändringar, vitamin och mineral brist samt förgiftning av besprutning, strålning och tungmetaller.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av legitimerad naprapat och akupunktör Charlotta Östing Tel 617 220 031

Man har sett kopplingar till många sjukdomar: olika sorters lymfcancer, Ulcerös Kolit, Mb Crohn, sköldkörtel obalanser, kroniskt trötthetssyndrom (utbrändhet), demenssjukdomar samt inflammatoriska smärttillstånd i muskler, leder och nerver. Dessa tankegångar är ej helt nya men vad som är nytt är hur man kan bli bättre!

Detta beskrivs utförligt i två böcker av Anthony William. Den första boken ”Medical Medium” (Hay house 2015,finns på svenska) är en nytänkande beskrivning om hur man kan hela sig från kroniska sjukdomar och smärttillstånd däribland Epstein Barr virus som orsakar många av dem. I uppföljaren ”Life changing foods” (Hay house 2016) får vi i detalj veta vilka födoämnen som är bra för vad och hur de verkar.

Det handlar om att behandla den bakomliggande orsaken till inflammationen det vill säga Epstein barr viruset. Virus är som bekant svårbemästrat så det gäller att stärka sitt immunförsvar och stoppa virusets chans till förökning och mutation.
Hur? Jo genom att undvika besprutad mat och omgivning samt strålning och tungmetaller t ex kvicksilver som finns i stora fiskar, vacciner och amalgamfyllningar. Tillför istället ekologiskt odlade frukter, grönsaker, örter & kryddor samt vilda bär. Men i massor! Typ 5 frukter och 10 grönsaker per dag. Och olika, varje frukt, grönsak och ört har sin specifika helande effekt.

Tycker du det är svårt att lägga om Din diet så tillför i alla fall det som just du behöver och se maten som din medicin. För bäst effekt rekommenderas att under ett par veckor helt utesluta alla mjölkprodukter, vitt socker och konstgjorda sötningsmedel, gluten, majs (numera genmanipulerad), ägg (godis för virus), rapsolja och MSG (smakförstärkare-också kallad E 621).

Ät mycket frukt
Ta ett rött äpple om Du lider av någon inflammation eller behöver klarna upp hjärnan. Det röda pigmentet stärker dessutom matsmältningen och metabolismen. Du städas invärtes från tungmetaller, strålning och kemikalier. Spårämnen och mineralsalter hjälper den intracellulära vätskebalansen.
Vi är ofta dehydrerade vilket yttrar sig som att vätska rinner rakt igenom alternativt stasar och ger upphov till svullnad. Vårt kran- och flaskvatten saknar oftast de mineraler och spårämnen som förr fanns i våra naturliga källor. Ge därför vattnet liv genom att droppa i färsk citron.

Citronen har fått sina närings- ämnen genom trädet som sugit upp dem ur marken och är dessutom rik på lättupptagligt kalcium (liksom alla citrusfrukter) och renar de inre organen från miljögifter. Har du problem med blodsockerbalansen så ät kiwi som samtidigt sänker fettet i blodbanorna. Var överhuvudtaget inte rädd för att äta frukt.

Hjärnans neuron lever av glukos. Och det högkvalitativa sockret i form av glukos och fruktos från frukt, hinner inte ens ned i tarmen innan det gått ut i blodbanan. Alla som är rädda för att göda sin Candida svamp (som finns hos alla) med frukt, kan lugnt äta hela frukter (ej juicer) då fibrer och skal tvärtom bekämpar svamp, virus och bakterier.


 

Svenska Magasinet i Spanien

Grönsaksjuice
Apropå juice, vilket matsmältningsbesvär Du än lider av så hjälper ett glas juicad selleri detta. Enzymerna och spårämnena från selleri återställer saltsyran i magen, städar ut patogener och reparerar Dig inifrån. För övrigt hjälper alla gröna bladgrönsaker till att städa tarmen ungefär som när man sotar en skorsten. Och alla Ni som varit rädda för att äta något ur kålfamiljen för att Ni har en underaktiv sköldkörtel, tänk om!

Tvärtom är de sköldkörtelns bästa vän då de hjälper till att neutralisera strålning från tandläkarbesök och skyddar mot virus och tumörer. Krydda med koriander som drar ut tungmetaller från hjärnan och med persilja som binder bekämpningsmedel vid sidan av att vara ett av de viktigaste stöden för binjurarna när du är utmattad. Drick te på lakritsrot, det viktigaste antivirala medlet i vår tid som dessutom laddar trötta binjurar.

Avslutningsvis har alla frukter, bär, grönsaker, örter och kryddor också en emotionell påverkan på oss. Känner Du Dig övergiven, deprimerad och har svårt att sova, ät mango (tryptofan & magnesium). Behöver Du tröst eller vet att Du ska se en skrämmande film, ät sötpotatis innan så producerar inte binjurarna så mycket adrenalin.

Lider Du av ensamhet och vill känna tillhörighet, ta för vana att äta blåa druvor och se hur perfekt de växer tillsammans (hjälper njurarna att rensa blodet). Har Du varit svårt sjuk och behöver bli pånyttfödd, ät blåbär. De komma igen ännu starkare efter en skogsbrand, de växer inte bara ur askan utan av den, de inte bara överlever utan triumferar. Det är aldrig för sent att börja äta sig friskare!

 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255