Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Soft Alarm svarar på frågor

Annons - Svenska magasinet

Soft Alarm svarar på frågor

Soft Alarm svarar på frågor

2015-11-11

Vi har fått frågor bl a om vad det innebär att bli gasad och rånad. Det är många som undrar hur nya dyra bilar kan bli stulna. Till slut tar vi upp de många stölderna av handväskor.Vad är detta? och hur kan man bäst skydda sig?


Version för utskrift Skicka till en vän

Vi försöker här att besvara frågorna och ge några goda råd. Att bli gasad låter ju väldigt obehagligt och det är det naturligtvis också på flera sätt då det är både själva upplevelsen och allt som stulits. Syftet med gasen är att inkapacitera, dvs. söva alla i ett hus eller lägenhet. Detta är en ganska komplicerad historia och just det faktum att de som utför dessa kupper, gör det tämligen ofta samt att jag inte hört om något dödsfall, vilket betyder att det är "yrkesfolk" som utför detta.

Och det är sällan fina gaser som de man får på sjukhuset utan oftast billig acetylen gas vilket förklarar att de som utsatts får kraftig huvudvärk. Vi ser detta fenomen ända upp i husbilar i Sverige.

Jag hörde talas om detta första gången 2002 på Djursholm. Hur skyddar man sig då? Det knepiga är att det finns många olika gaser att välja på och att varje gas varnare är inställd på en specifik gas. Vi arbetar med detta och ber att få återkomma i ärendet.

Nya dyra bilar försvinner spårlöst över hela Europa och på Costa del Sol. Hur kan detta ske undrar en vän av ordning? Nya dyra bilar borde väl ha ett stöldskydd som är tipp-topp? Svaret är att de flesta dyra nya bilar har elektroniska larmsystem.

Dessa bilar blir stulna genom att deras låssystem hackats dvs tjuvarna kör i en dator olika koder och hittar till slut den rätta koden eller att tjuvarna på något sätt skaffat koderna till låsen från fabriken. Ja, detta låter ju helt otroligt men det så det går till. De tjuvar som sysslar med detta är tyvärr skickliga. Jag skulle i det fall då bilen är parkerad utomhus, installera minst en dold övervakningskamera med nattfunktion dvs. ser i mörker, vilken är kopplad till min mobil.

Jag skulle också installera en eller två strålkastare som utlöses av att någon går fram till bilen.

Som avslutning kommer det många rapporter om att personer blir av med sin handväska och/eller plånbok. Detta är väldigt jobbigt på flera sätt då det dels är pengar men främst ID kort och kanske pass som försvinner. Vi förstår att det oftast är professionella tjuvar som förvirrar sitt offer på olika sätt. Därför, om någon ni inte känner kommer fram och visar något, frågar om något eller försöker lägga något på bordet så svep bort det. Strunta helt i denna person och fokusera dig till 100 % på din väska, plånbok etc.

Skurkarna använder olika tricks för att förvirra dig och under tiden försvinner din väska eller plånbok. Även här är det skickliga yrkespersoner som turnerar runt och rånar personer i hela Europa. I USA och England kallas de för "con artists".

Per Dahl, VD SoftAlarm AB, [email protected]Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255