Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fråga mäklaren: Hur kan jag finansiera mitt köp?

Annons - Svenska magasinet

Fråga mäklaren: Hur kan jag finansiera mitt köp?

Fråga mäklaren: Hur kan jag finansiera mitt köp?

2015-06-09

Låt oss denna gång titta på några alternativ hur du kan finansiera ditt köp av bostad på Costa del Sol med hjälp av ett banklån.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Sven F. Källström, Alamo Real Estate, svarar på läsarfrågor om att sälja eller köpa en bostad på Costa del Sol.

Banklån i spansk bank 

Det är fullt möjligt att låna pengar för fastighetsköp i en spansk bank. Både om du är resident eller icke resident. För fast bosatta i Spanien är det möjligt att få låna upp till max 70-80 % av bankvärderingen medan icke fast bosatta oftast får låna till max 60-70 %. Amorteringstiden är mellan 10-25 år beroende på åldern. Spanska banken har ofta en övre gräns på 70 år för lånets återbetalning. Detta innebär ofta att en person som är 60 år och söker ett bostadslån får 10 års amorteringstid.

Kan man prata svenska med den spanska banken? 
Om du inte planerar att lära sig tala spanska eller känner att du har problem med språket på spanska banker, kanske du vill basera ditt val av bank på tillgången till svensktalande personal. Det finns flera banker utmed Costa del Sol som har svensktalande personal. Dessa är t ex Bankinter, Cajamar, Uni Caja, Banco Urquijo och Deautsche Bank.  När du väljer en bank är det också en bra idé att be vänner och bekanta rekommendera en bank och om du efter ett tag känner att du inte är nöjd med din bank kan du alltid öppna ett konto någon annanstans!

Vad behöver du för att ansöka om ett lån i en spansk bank?
- Pass
- Inkomstdeklaration
- 3 lönespecifikationer
- 3 månaders kontoutdrag
- UC (www.minuc.se) där information om fastigheter + skulder syns

Automatisk betalning av räkningar via ditt bankkonto
Spanska banker erbjuder liknande banktjänster som du är van vid i Sverige. Automatisk banköverföring av dina räkningar från t ex telefon, elbolaget, vattenbolaget etc. Ett enkelt och praktiskt sätt att få sina räkningar betalda är via sk. autogiro. Oftast kan din bank hjälpa till med att arrangera detta, vad som då behövs är en kopia av de räkningar som du vill skall betalas automatiskt genom ditt konto.

Finansiering via den danska banken Nykredit
Sedan 2004 finns det ett alternativ till de spanska bankerna för finansiering av köpet. Det kan vara en lägenhet, ett radhus eller en villa. Det är en dansk bank som heter Nykredit. Det är Danmarks största företag för bostadslån. Fastigheten skall vara färdigbygd och det spelar ingen roll om den skall användas som permanent bostad eller som fritidsbostad. Maximalt lånebelopp är 70% av den värdering som Nykredit gör och minsta lånebelopp är 100.000 Euro. Räntan kan endera vara fast ränta i euro eller rörlig. Lånets totala löptid är 30 år och man kan få 10 års amorteringsfritt. Nykredit har ingen övre åldersgräns för låntagaren utan fokuserar helt på den säkerhet som kunden lämnar i form av pant i fastigheten. På Nykredits kontor i Centro Plaza i Nueva Andalucia kan du ansöka om lån och få hjälp på skandinaviska.


 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255