Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hyr ut din bostad

Annons - Svenska magasinet

Hyr ut din bostad

Hyr ut din bostad

2015-04-13

Mattias på Spain­Holiday, är säker på sin sak: semesterbostäder i Spanien är en boomande bransch. Har man som privatperson möjlighet att hyra ut sin bostad under delar av året så finns idag väldigt förmånliga skäl till att göra det.


Version för utskrift Skicka till en vän

Antalet besökare till Spanien fortsätter att öka och fler resenärer upptäcker att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet är både ett billigare och bekvämare alternativ än att bo på hotell.

Har du en bostad i Spanien som inte används året runt? Funderar du på att köpa en bostad men får inte riktigt ihop ekonomin? Då kanske det är dags att börja tänka på hur du kan tjäna pengar på din bostad.

Mattias, den svenska ambassadören och skribenten på Spain­Holiday och på semesterbostad­spanien.se, den svenska portalen i företaget, har sett en växande trend de senaste åren med rekordsiffror ifjol. Förra året slog man rekord inom spansk turism och semesterbostad­spanien kände av trycket. 2014 hade vi mer än elva miljoner unika besökare på vår hemsida och vi är idag det största företaget i världen när det kommer till uthyrning av semesterbostäder i Spanien, förklarar Mattias.

Man kan tjäna pengar på att hyra ut sin lägenhet eller sitt hus, men för att få maximal utdelning bör man ha några saker i åtanke. I många fall blir en investering mycket mer intressant när man räknar in i kalkylen alla möjligheter runt kortsiktig uthyrning av sin bostad.

Mattias fortsätter berätta om att en av de viktigaste punkterna är att man har klart för sig vilken typ av målgrupp man vill hyra ut till samt vilka typer av tjänster och material som behövs när hyresgästerna landar.

Vi har gjort våra undersökningar och i grund och botten så vill alla slappna av och njuta till max av sin semester. En del av ansvaret för en perfekt semester ligger delvis i händerna på de som tillförser boendet. T ex luftkonditionering och en bra internetuppkoppling är ett gemensamt önskemål från alla besökare.
Sedan är det en bra idé att tänka på det rent estetiska. Det kan vara en flaska vin på bordet vid ankomst, ett komplett kök med kaffebryggare, information om orten, en vacker blomma vid fönstret och självfallet ska skafferiet vara påfyllt med te, kaffe, socker och andra basvaror. Allt för att skapa en känsla av välkomnande för gästen.

Semester med familjen är en snabbt växande bransch och fler känner sig mer hemma i en privat semesterbostad istället för hotell. Man uppskattar att familjeturismen står för en tredjedel av all turism i Spanien och detta kommer att öka i framtiden. En uppsving i den globala ekonomin i kombination med växande möjligheter online för att hyra en semestervilla som passar hela familjen, är något som gör att fler och fler människor föredrar att boka via sidor som semesterbostad­spanien.se.

Utrymme, komfort, och prisvärdhet är ligger högst upp på prioriteringslistan och möjligheten att kunna laga sin egen mat är en väldigt viktig punkt. Man sparar in på pengar, tid och annat med att inte behöver leta efter ett bra ställe för varje måltid. En annan viktig punkt är att ha egna utrymmen för barnen eller andra i gruppen, att ha ett kök, lekrum eller ett tv­rum gör att en semesterbostad blir ett självklart val för fler människor. Barn älskar att leka, föra oväsen och de behöver sina egna utrymmen, något som blir enklare i samband med att man hyr en semestervilla med en gård istället för ett hotellrum.

Att ge plats för hela familjen är ett stort krav om man vill att alla ska njuta av sin semester och i samband med att flera generationer av familjemedlemmer bor under samma tak så blir semestern också annorlunda.

Mor- och farföräldrar har börjat spela en aktiv roll i samband med val av semesterstad,  något som är till ytterligare fördel för alla parter inblandade i semestern. Mormor och farfar hjälper oftast till både när det kommer till barnen, maten och utflykter vilket gör att föräldrar inte behöver lägga all sin tid med att tänka på andra. En bra semester handlar oftast om att kunna spendera kvalitetstid med nära och kära.

En studie i framgång när det kommer till fullbokade semesterbostäder visar att det hela kan vara väldigt enkelt, en familjevänlig semesterbostad är oftast mer populär. En annan sak som är avgörande i samband med att fler människor väljer att hyra en semesterbostad, är många finner det betryggande att ha direktkontakt med ägarna till bostäderna. Detta skapar självklart en känsla av trygghet, när man som besökare kan vända sig till någon när man har frågor eller problem och detta är ovärderligt under en semester.

Semesterbostad­Spanien.se hyr ut fritidshus över hela Spanien. Vi har en gedigen kunskap och lång erfarenhet av marknaden och hjälper gärna till att inspirera med nya idéer för din semestervistelse. Vi har allt från lyxhus, sol­ och golfbostäder till stugor på landet. Oavsett vilka önskemål Du har, så är vi säkra på att kunna hjälpa till genom vårt stora utbud av semesterhus i Spanien.

Alla semesterbostäder hyrs ut direkt av ägarna. Om du äger en bostad i Spanien eller känner att du kanske kan köpa om du har möjlighet att hyra ut, tveka inte att kontakta oss.

Förutom att vi är störst när det gäller semesterbostäder i Spanien så har vi också en fantastisk grupp av skribenter som informerar och inspirerar på 13 olika språk om allt det roliga som Spanien har att erbjuda. Mattias, som skriver på svenska och har hand om semesterbostad­spanien.se, önskar er alla välkomna till
www.semesterbostad­spanien.se för att hitta din nästa semesterbostad eller skriva upp dig som kund hos oss, så andra resenärer enkelt kan hyra din bostad i framtiden.


 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255