Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare - Fällorna!

Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare - Fällorna!

Kära Läsare - Fällorna!

2014-10-10

Om man som vi följt varje säsong av brittiska tv-serien ”En plats i solen” så vet man att man måste ha koll på läget inför ett bostadsköp i Spanien.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Åtminstone trodde vi oss ha det inför vår stundande flytt och köp av fastighet i Spanien. Efter aktivt ha letat hus via en stor etablerad internetportal så hittade vi drömhuset. Kontakter togs med fastighetsmäklare, resa bokades och visning av huset fastslogs.

Det var kärlek vid första ögonkastet och budgivning inleddes. Huset visade sig vara ett ”skilsmässohus” med komplikationer. Fler komplikationer än som först angavs. Vi hade redan tidigt ställt som krav till fastighetsmäklarna vi hade kontakt med, att vi var helt ointresserade av att ens titta på hus som saknade alla papper och därmed lagliga; tämligen många fastigheter i Spanien är just olagliga. Förblindade av kärlek var det dock just det här huset vi ville ha och valde därför att stanna kvar som intressenter tills det att skilsmässan var någorlunda uppklarad. Kontakter togs dock med spansk advokat för att kontrollera så att alla papper var i sin ordning – även om fastighetsmäklaren så hade bedyrat.

Det tog inte lång tid för vår advokat att konstatera att varken poolen eller casitan på tomten var helt lagliga liksom tomtgränsen, även om huset som sådant hade alla papper i ordning. Dessutom hade ägaren inte betalat sina elräkningar på tre år, vilket innebar att huset var belagt med ett embargo och inte alls kunde säljas förrän dessa var betalade. Inte heller kommunalskatten var betalad de senaste tre åren. Kärleken slocknade rätt snabbt efter det mötet med advokaten, kan jag säga.

Vad du än gör, anlita en erkänt seriös fastighetsmäklare som har koll och kan visa dig papper på att allt är i sin ordning redan från början. Då slipper du råka ut för detta. Att göra husaffär i Spanien utan advokatkompetens med i bilden är något jag inte heller skulle rekommendera.
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255