Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svensktalande vid sjukhuset Xanit

Annons - Svenska magasinet

Svensktalande vid sjukhuset Xanit

Svensktalande vid sjukhuset Xanit

2014-10-10

Xanit Hospital Internacional ligger i Benalmadena och gör verkligen skäl för sitt namn. Bland de 680 anställda, varav 250 läkare, talas 15 olika språk. Detta privata sjukhus har ett fyrtiotal olika specialiteter, 110 vårdplatser och 7 operationssalar.


Version för utskrift Skicka till en vän

Helt nyligen har Xanit, som första sjukhus på  Costa del Sol, blivit ackrediterat enligt “Joint Commission International”, vilket tagit 4 år att uppnå och är ett av de högsta betyg som kan fås om den höga kvaliteten på verksamheten.

Xanit har sedan flera år tillbaka en filial i Fuengirola, efter huvudgatan i närheten av busstationen. Detta är en öppenvårdsmottagning med röntgen och laboratorium samt olika specialister. Det senaste tillskottet i verksamheten på Costa del Sol, är samarbetet med Life and Sun Clinic, Marbella vilket ligger i direkt anslutning till Hotel Gran Meliá Don Pepe, nära Palacio de Congresos. Denna klinik är även den en öppenvårdsmottagning med tillgång till olika specialister samt ett spa och fitnesscenter inrymt i hotellet. 

Bland de svensktalande läkarna hos Xanit, finns Dr Ismael Lopez-Ventura, neurolog och Dr Mar Cerqueiro som är barnläkare samt den senaste förstärkningen Dr Ann-Marie Göransson, specialist i allmänkirurgi och traumatologi, för tillfället sysselsatt med det mesta inom öppenvård. Dr Göransson kan träffas både i Fuengirola och i Marbella, efter tidsbeställning. Ann-Marie har arbetat många år i Sverige men även i USA och i Belgien samt på olika krigsskadeplatser runt om i världen. Hon talar därför flera språk och passar väl in i Xanits internationella profil.

Många svenskar och skandinaver upplever en väldig lättnad att få avhandla sina medicinska problem på sitt eget språk och här kan Xanit verkligen hjälpa till. De har samarbetsavtal med många internationella sjukförsäkringsbolag, bl a svenska och skandinaviska sådana. Alla nödvändiga upplysningar får ni av Marita Ekman som ni kontaktar på tel 696 981 372, hon hjälper er med tidsbeställning och att komma i kontakt med rätt läkare.

Xanit Hospital Internacional ingår numera i Vithas-gruppen, som årligen tar emot mer än 2 milj. patienter på sina 12 sjukhus och 13 läkarcentraler runt om i Spanien.
 
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255