Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mijas skrämmer bort turisterna

Annons - Svenska magasinet

Mijas skrämmer bort turisterna

Mijas skrämmer bort turisterna

2014-02-07

1999 tillkom en lag som föreskriver hur poolerna i Spanien skall utformas med hänsyn till säkerhet och skötsel. Få om ens någon urbanisation har till dags dato anpassat sina pooler helt utifrån gällande lagstiftning. Nu plötsligen vill Mijas borgmästare att anpassningen till lagen ska ske inom ett halvår.


Version för utskrift Skicka till en vän

Om inte urbanisationerna  följer lagstiftningen kommer, enligt borgmästaren, poolerna att stängas under våren. Konstateras kan att stängningen av poolerna redan har påbörjats. En anpassning ställer enorma ekonomiska krav på urbanisationerna beroende bland annat på storlek. Exempelvis kan nämnas att bygga en toalett som är obligatorisk och är i enlighet med lagstiftningen kostar ca 15.000 Euro.

En successiv anpassning under exempelvis tre år vore därför att föredra så att nödvändiga medel kan avsättas och att projektplaner kan upprättas. Dessutom kan Mijas Town Hall vägleda urbanisationerna i sitt arbete med anpassningen. Idag säger man bara att det inte är deras uppgift.
En större flexibilitet från Mijas Town Hall vore onekligen klart att föredra. Idag gäller ett byråkratiskt synsätt utan hänsynstagande till verkligheten.

Jag nämner detta för att vår pool nu varit stängd i ett år och vi har skickat in närmare 500 (!) sidor till Mijas och att vi alltjämt saknar tillstånd att färdigställa vår pool. Deras löften om snabb behandling är bara tomma ord.

Turister kommande säsong väljer knappast  Mijas  att semestra i då poolerna är stängda. Vet själv att ett flertal personer redan avbokat sin vistelse i  Mijas på grund av att poolerna kan komma att bli stängda till sommaren.

Presidenten
 

 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255