Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Resor: Marocko - legend och verklighet ny resa i februari/mars

Svenska Magasinet i Spanien

Svenska Magasinet i Spanien

Resor: Marocko - legend och verklighet ny resa i februari/mars

2014-01-13

Efter succéerna sedan 2011 kommer denna resa att gå igen den 25 februari till den 2 mars 2015. Resan är framtagen av den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi flyger med Royal Air Maroc från Malaga till Casablanca där vi har buss till Marrakech. I Marrakech stannar vi tre nätter innan vi åker till Casablanca via El Jadida vid Atlantkusten. I Casablanca stannar vi två nätter så att vi hinner med en dagsutflykt till den kungliga huvudstaden Rabat.


Version för utskrift Skicka till en vän

Programtext: Siv Ling

Vi vill göra en resa som är bekväm för resenären och där vi ser och upplever landets kultur  och levnadsätt, vi tycker att det är viktigt att komma till dukade bord där maten ingår, istället för att behöva leta efter matställen på en plats som man inte känner till. Det är också viktigt att vi kan se och uppleva så mycket som möjligt med endast två hotell ( 4**** och 4****+). Vi gör inga gemensamma stop i stora bazarer, det finns ändå många tillfällen att på egen hand göra inköp.
Svenska Magasinet i Spanien

”Rick´s Café” i Casablanca

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Dag 1 (25/2). Málaga-Casablanca-Marrakech
Samling kl 14.30 på Málagas flygplats för incheckning till Royal Air Maroc i terminal 3. Flyget avgår kl 16.15 och anländer till flgplatsen Mohammed V i Casablanca kl 16.55. Härifrån fortsätter vi med buss till Marrakech, (ca 250 km = 2 ½ timme motorväg). I Marrakech tar vi in på hotell Golden Tulip Farah 4**** som ligger i den fashionabla stadsdelen Hivernage, med det berömda torget Djemaa el Fna och den franska stadsdelen Guéliz inom gångavstånd. Middag och övernattning på hotell Golden Tulip Farah 4****

Dag 2 (26/2). Marrakech
Frukost på hotellet. Vi kommer att ägna hela dagen i denna äventyrliga och spännande stad som har en konsekvent genomförd färgskala, alla stades byggnader inklusive ringmurar och stads-portar har en beigebrunrosa färgton som är det marockanska inlandets färg, jordens, lerans naturfärg.
Med bussen kör vi runt ringmuren som omsluter den ursprungliga staden, medinan. Vi kommer under dagen att passera Koutoubiamoskén vilkens minaret dominerar stadsbilden. Från vilket håll man än kommer ser man på mils avstånd denna vackra minaret, som är ”systerminaret” till La Giralda i Sevilla.

Utanför Marrakech finns vilda palmskogar som förstärker stadens afrikanska prägel och i bakgrunden ser vi de snöklädda topparna på höga Atlasbergen som är över 4.000 höga. Med bussen åker vi till Menaras vackra trädgårdar med den stora bassängen, vi ska besöka Saadidynastins gravar och det vackra Bahiapalatset. Då det är dags för lunch åker vi till hotellet för att äta, där vi också kan koppla av en timme efter lunchen innan vi fortsätter stadsrundturen.

Under eftermiddagen åker vi till Les Tanneurs och promenerar genom Medinans labyrint av trånga gator och gränder, här finns också Medersan Ben Youssef, som vi besöker. I Medinan går vi igenom hantverkskvarteren och ser hur man arbetar i järn, läder, koppar, träsniderier och färgar garn. I detta myllrande gatuliv finns det shoppingmöjligheter utan gränser och vi ser ett fantastiskt folkliv.

Promenaden avslutas på södra Marockos mest kända torg, Place Djemaa el Fna, torget som har blivit berömt över hela världen. Torget var en gång omlastningsplats för kamelkaravanerna och här samlas än i dag sagoberättare, läkare, tandläkare, skrivare, dansare, spåkvinnor, ja alla som kan tänkas tjäna pengar på berberna som kommer hit till sin huvudstad från byarna. Här finns tid på egen hand innan vi åker till en Fantasia, ”Chez Ali”, ett inhemskt ryttarspel som förekommer i samband med stora högtider, religiösa fester eller till kungens ära eller vid officiella stadsbesök.

Fantasia har skickliga ryttare som rider i vild galopp i manegen. De yngre står upp på hästryggarna och utför rena akrobatnummer. Plötsligt avlossas skott mot himlen och alla tvärstannar, ett oförglömligt ryttarspel. På Fantasian får vi se berberfolken i sina olika folkdräkter medan vi äter vår middag som vi intar i en ”Jaima”, det arabiska ordet för tält.
Övernattning på hotell Golden Tulip Farah 4****

Dag 3 (27/2). Marrakech-Ourika-Marrakech
Efter frukost på hotellet åker vi till Ourikadalen (ca 65 km) som anses vara den vackraste i Atlasbergen. Ourikadalen erbjuder storslagna vyer över hga Atlasbergen och själva dalen är mycket naturskön med prunkande grönska och snöklädda berg som står i bjärt kontrast.
De små berberbyarna som vi passerar är karakteristiska med sina jordfärgade lerhus. I bäcken porlar kristallklart vatten, fåglarna kvittrar och överallt möter vi färggrant klädda kvinnor, fårade äldre män, högresta berber – alla leende och gästfria. Vi stannar vid en liten lokal marknad dit berberna kommer för att sälja eller byta varor, allt från åsnor till tyger, från kryddor till rostiga spikar, från silversmycken till plastskor. Det kan vara bra att ha kameran med på denna utfärd. Detta är en halvdagsutflykt och vi är tillbaka till hotellet för lunch.
Efter lunchen gör vi en utflykt med Calêche till Jardin Majorelle. Kvällens middag äter vi på en typisk marokansk restaurang i Medinan. Övernattning på hotell Golden Tulip Farah 4****

Dag 4 (28/2). Marrakech - El Jadida - Casablanca
Efter frukost på hotellet lämnar vi den rosa staden och åker mot El Jadida som ligger vid kusten ca 10 mil söder om Casablanca. I El Jadida besöker vi Portugisernas fästning med den berömda cisternen, där en del av scenerna i Orson Welles film ”Othello” filmades. I den här staden äter vi lunch innan vi fortsätter till Marockos största och modernaste stad, Casablanca. Med bussen gör vi en panoramatur då vi kan beundra Marockos största moské, Hassan II´s moské innan vi åker till vårt centralt belägna hotell. Från hotellet har vi de moderna shoppinggatorna, som är gågator, inom bekvämt gångavstånd. Middagen äter vi på det återuppbyggda ”Rick´s Café”, från filmen Casablanca med Ingrid Bergman och Humphrey Bogart i huvudrollerna. Övernattning på hotell Novotel 4****+

Dag 5 (1/3). Casablanca-Rabat-Casablanca
Efter frukost åker vi 91 km till den kungliga huvudstaden Rabat där vi gör en stadsrund- tur och bl a besöker borggården med det kungliga slottet, Tour Hassan, Muhammed V:s Maousoleum och de vackra Chellas trädgårdar, där det en gång låg en punisk koloni. Dagens lunch äter vi i Rabat innan vi återvänder till Casablanca utefter den vackra kustvägen. Tillbaka i Casablanca gör vi ett stopp i Quartier des Habous, en modern Medina som anlades på 1920-talet. Här har vi stora möjligheter att göra inköp på egen hand. I utkanten av Quartier des Habous ligger det kungliga slottet. Middag och övernattning på hotell Novotel i Casablanca 4****+

Dag 6 (2/3). Casablanca-Málaga
Efter frukost på hotellet åker vi till Casablancas flygplats för att flga med Royal Air Matoc till Málaga. Flyget går kl 12.55 lokal tid, resan tar 1 ½ timme med ankomst Málaga kl 15.35 lokal tid.

Pris: 1.074 euro, tillägg för enkelrum: 140 Euros

I priset ingår: Flyg Málaga – Casablanca – Málaga, luftkondtionerad buss, svensk och dansk guide under hela resan med Siv Ling och Lennart Fjord Isaksen, fem nätter på fyrstjärniga hotell, alla måltider inkluderade, från middag dag 1 till frukost dag 6, fem måltider på hotellen och fem måltider på restauranger, (3 middagar och 2 luncher). Entréer till de monument som står i programmet. Färd med Calêches till Jardin Majorelle. Marokansk guide där det är obligatoriskt. Ingår ej i priset: Dricka till maten och dricks

Eftersom vi har begränsat antal flygbiljetter är det viktigt att anmälan sker så snart som mäjligt, denna resa genomförs direkt med vår Marokanska agent. Reservation för ändringar av Royal Air Marocs flygtider!

För mer information kontakta Siv Ling, e-mail: siv.ling@telefonica.net och telefon: +34 609 577 162
 
Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2019 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255