Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hemma hos kärleksparet Gunilla och Sven

Annons - Svenska magasinet

Hemma hos kärleksparet Gunilla och Sven

Hemma hos kärleksparet Gunilla och Sven

2012-10-09

I detta fantastiska hus bor Gunilla och Sven Källström. Detta är en dröm som nu har blivit sann. Huset ligger högt upp i Calahonda och har utsikt över havet. Man kan lätt gå vilse för huset är hela 490 m2 stort! Stora öppna ytor vart du än kommer. Smakligt inrett av en rutinerad Gunilla. Ett hus fyllt av kärlek och harmoni. Ett paradis helt enkelt.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Annika Jonsson

Så vilka är då dessa människor? Sven, som kanske många av er redan känner till, har bott i Spanien i 28 år. Hans karriär har varit omväxlande kan man säga. Han var delägare i Fair Media, företaget som anordnar fastighetsmässorna  ”Köpa hus utomlands” i Sverige, Norge och Finland.

Han har skrivit ett flertal böcker på svenska och norska om Spanien. En gång om året under 13 år i rad publicerade han en annonsbilaga i Svenska Dagbladet under namnet ”Spanienbilagan” som senare även gavs ut under flera år i den norska tidningen Aftenposten.  Han har arbetat som journalist han då skrev artiklar i svenska resetidningar, Svenska Dagbladet etc om livet i Spanien.

Han har varit utgivare av tre tidningar, ”Costa Blanca Magasinet”, ”Spania Journalen” i Norge och tidningen ”Info” som är medlemstidningen för Svensk Spanska Handelskammaren i Madrid. Som ni förstår så har han hunnit med en hel del och jag hittar inga tecken på att han önskar sakta ner.

Pensionering tror jag inte finns med på kartan för honom. Faktiskt tvärtom! Han har nu tillsammans med Gunilla startat mäklarfirman Alamo International här nere på kusten. Och det går som tåget! Det är så underbart att träffa någon som ger sig in i ett nytt projekt med all den entusiasm och energi som behövs idag i dessa krisens tider. Men det är precis vad han gör.

Hans optimism och positivism smittar av sig och jag förstår att deras mäklarfirma går strålande. Men visst är det underbart att höra att allt faktiskt inte bara är neråtkör och dåligt så här i krisens tider. Oj jag höll på att glömma, han har också haft två restauranger i Spanien!

Gunilla har bott här i sex år. Hon bodde tidigare i London i hela trettiotre år. Där jobbade också hon som journalist hon skrev om London och England i många svenska tidningar. Hon har också skrivit ett antal böcker. I hennes fall handlade det om att beskriva London och England för oss svenskar. Efter detta så startade hon ett företag som tog över svenskar till Storbritannien. Det kunde handla om svenskar som ville studera det engelska skolsystemet, eller sjukvården.

Gunilla är en driftig kvinna, det liksom strålar om henne. Så hon, liksom Sven skyggar inte för hårt arbete och nya utmaningar. Hennes företag blev större och större och utvecklades till ett framgångsrikt event-företag. Samtidigt som hon gjorde allt detta, så jobbade hon med det som är hennes stora intresse, nämligen att renovera och designa hus. Detta är just vad hon nu jobbar med här nere på kusten.

Alamo International, som de har tillsammans, erbjuder även sina kunder ”after-sale” tjänster, med andra ord, hon kan hjälpa till med vad som helst som kunden önskar. Gunilla har precis samma energi och positiva inställning till livet som Sven. Tillsammans så är de ett radarpar.

Hur träffades de?

De träffades 2003. Gunilla var här nere för hon jobbade då med att åka runt i världen för att få utlandssvenskar att rösta i ”Ja till EURO kampanjen”. När hon kom hit till kusten så hörde hon talas om någon som hette Sven Källström. Hans namn dök alltid upp så hon tänkte att det är nog snubben jag skall prata med. Sagt och gjort hon knackar på hos honom i Fuengirola och presenterar sig.

Sven: ”Jaa, så var det och hon var försenad som vanligt!"

Var det kärlek vid första ögonkastet?

Sven: ”Jajamän så var det för mig. Absolut kärlek vid första ögonkastet. Jag hade pratat med henne ett antal gånger i telefon och jag förstod genast att det här är en klok kvinna, så när hon knackade på min dörr, och jag öppnade, så stod denna undera vackra varelse utanför.”

Jag tittar på Gunilla och frågar nyfiket om det var samma sak för henne?

Gunilla: ” Nja jag är en försiktig kvinna. Jag var här med min assistent och skulle gå ut på kvällen med henne och en väninna så jag frågade Sven om han  kände till någon bra restaurang här i Fuengirola. Han rekommenderade då Bodega El Tostón så vi gick dit och vem står då i baren??? Just det Sven. Han hade kollat upp var de skulle sitta och ställde sig strategisk så att Gunilla inte kunde missa honom. Han kommer över och vi har det jättetrevligt hela kvällen. Jag betalade för kalaset så Sven frågade om han inte kunde få bjuda tillbaka. Det fick han. ” And the rest is history” som man säger!
 
Så det var kärlek vid andra ögonkastet då?
Gunilla: ”Så var det.”
 
Jag sitter här på deras terrass och har det väldigt trevligt men tänker det var ju faktiskt huset vi skulle prata om! Men med två sådana inspirerande människor så har jag totalt glömt av varför jag är här. Men å andra sidan, bilderna talar för sig själva.
 
Jag fortsätter. Du, Gunilla vad ville du ha för typ av boende när du flyttade ner hit till kusten?
Gunilla: ” Absolut ingen lägenhet. Det fick jag nog av i London. Jag önskade ett hus med havsutsikt, swimmingpool och stort nog för att ha plats för barn och barnbarn”
Och du, Sven?
Sven: ” Jag ville ha ett penthouse med hiss upp till min egen entrédörr, det var min dröm.”
 
Jaha, då är det ju inte speciellt svårt att veta vem som bestämmer i den här familjen.
Sven: ” Det har du absolut rätt i” säger han och tittar kärleksfullt på sin Gunilla. ” Vi såg det här huset och trots att det var för stort och för dyrt så blev även det kärlek vid första ögonkastet. ”
 
Vem av er är det som har designat huset?
Sven: ” Det är Gunilla 100%. Hon är så duktig, eller hur? Fast jag hade lite åsikter när det kom till köket, eller hur Gunilla?”
Gunilla: ” Det tog oss ett och ett halvt år att göra renoveringen men jag är väldigt nöjd med resultatet, måste jag säga.”
Sven: ” Men jag tycker om att möblera.”
Gunilla: ” Nej, du tycker inte om att möblera. Du tycker om att möblera OM!”
 
De tittar kärleksfullt på varandra och ler.
 
Vad var din inspiration Gunilla?
Gunilla: ” Ganska enkel egentligen. Det var bara att riva så många väggar jag över huvudet kunde! Jag älskar att riva väggar! Det måste vara ljust och öppet. ”
Va lustigt, svarar jag det är precis samma med mig, att riva väggar alltså. Undrar om det kan bero på att vi är svenskar?
Gunilla: ”Kan vara, och du har ju liksom jag också bott i London så du vet ju hur trångt det oftast är där.”
Ja det är så sant, så sant. Man blir expert på att hitta lösningar i de minsta utrymmena, eller hur?
Gunilla: ”Precis! Det är just vad jag också har gjort här. ”
 
 
 

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

 

Trädgården, vem är intresserad av den?

Sven: ” Jo det är Gunilla, glöm inte att jag helst ville ha ett penthouse!!”
 
Med denna kommentar så ursäktar sig Sven och går in och jobbar igen. Han är en arbetsnarkoman, och en väldigt glad och trevlig sådan, måste jag säga.
 
Gunilla: ” Trädgården är mitt område. Jag har precis börjat med den. Du får komma tillbaka om några år så får du se hur det blev. Vi har också en hundträdgård till våra två underbara hundar, Nelson och Mandela. Kom så går vi runt och tittar lite.”
 
Huset är så stort att man lätt kan gå vilse. Det finns hur många terrasser och utgångar till trädgården som helst, känns det som. Väl ute i trädgården så går vi ner till poolen.
Gunilla: ” Titta här, detta var en present till Sven i julas.”
 
Hon öppnar en dörr till en lite utbyggnad och där inne ligger en fantastisk fin bastu som Gunilla har designat. Alldeles intill poolen, det kan nästan inte bli bättre.
Gunilla: ” Sven älskar att bada bastu och vet du vad han sa till mig häromdagen? Han sa: ”Här bor jag, i det finaste hus jag någonsin har bott i med den goaste och vackraste kvinna jag någonsin kunde drömma om, jag badar bastu, slänger mig i poolen och går upp och sätter mig i vilstolen och dricker en källarsval öl. Faen va privilegierad jag är!
 
Med dessa sista ord så lämnar jag kärleksparet ifred. Jag känner mig glad och uppåt. Det är något visst med personer som träffar sina partners senare i livet. Det ger en hopp på något vis. Lustigt egentligen, här har vi två personer som levde i olika delar av Europa. De har båda haft event-företag, de har båda skrivit böcker och artiklar från det landet de bodde i. Men Sven har förstås haft två restauranger också, och det har inte Gunilla. Men vem vet, med hennes energi, så vet man aldrig vad som kan hända i framtiden!
 
Nu innan jag lämnar er ifred också, kära läsare, så måste jag dra en liten vits med tanke på att deras hundar som heter Nelson och Mandela. Den går så här:
- Har du hört talas om det senaste styckmordet i Sydafrika?
- Nä.
- Jo det var Nelson Man-Dela!

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255