Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Kära Läsare

2012-06-11

Nu är sommaren här, äntligen, och jag välkomnar gamla såväl som nya läsare av Svenska Magasinet, det äldsta skandinaviska magasinet på kusten.


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Katarina Lindevall

I juni månad är det rotation av människor på Costa del Sol. En del av oss svenskar åker till Sverige för att fira midsommar, andra har fått nog av den årliga traditionen av nederbörd och firar istället här nere i sol och värme. Saknar du det svenska traditionella midsommarfirandet kan du den 22 juni komma ner på stranden i Fuengirola för att deltaga i traditionellt firande, se våra evenemangssidor för mer information.

Spaniens motsvarighet till midsommar är San Juan som firas den 23 juni. San Juan är den kortaste natten på året och det firar unga som gamla genom att gemensamt bygga stora eldar på stränderna. Enligt tradition ska man hoppa tre gånger genom elden som lär ha en renande effekt och alla problem bränns upp. Efter midnatt tvättar man sitt ansikte och sina fötter tre gånger för att sedan önska sig tre saker för de kommande tolv månaderna. Att bada vid den här tiden sägs också vara bra för huden, och enligt tradition besökte inte spanjorerna stränderna före den här dagen. En magisk kväll, fylld med eld, vatten, dans och musik. 
 
Spanien är i svår ekonomisk kris, men rikedomar finns i form av kultur, natur och historia. På sid 26 kan du läsa om Paradorerna som från början var slott och palats spridda över landet. Senare gjordes de om till värdshus, och är idag en resa i tiden och en övernattningsupplevelse utöver det vanliga.
 
Samtidigt som traditioner är spännande kan det också många gånger vara en kulturkrock, vilket kan kräva ett visst tålamod. Och är det någon som har tålamod så är det Per Wahlström, nyinflyttad till Marbella, som på ett lättsamt och roligt sätt i sin insändare beskriver sitt första möte med Spanien och dess ¨komplikationer¨ om hur tokigt det faktiskt kan bli ibland i Spanien. Skriv gärna och berätta om era egna upplevelser och kulturchocker som ni har eller haft i samband med flytt eller semester till Spanien. 
 
Besöken för vår hemsida gick upp i maj, vilket betyder att det är många som fortsätter att läsa våra dagliga nyheter och reportage på nätet även från Sverige. För er som är här på semester och har fått mersmak av Svenska Magasinet och vill fortsätta läsa väl hemkommen i Sverige kan ni följa oss dels på vår webbplats www.svenskamagasinet.nu, www.issuu.com/svenskamagasinet/docs där tidningen finns i digital version, lägg till oss på facebook eller fyll i en prenumeration på vår webbsida. 
 
Ps. Som ni ser är jag inte ensam på bilden den här gången. Jag har länge drömt om en hund, och när jag flyttade ner till Spanien fick jag upp ögonen för Triple A, där övergivna hundar och katter tas om hand om i väntan på att finna ett nytt hem. Triple A har ca 350 hundar som väntar på en ny kärleksfull husse eller matte. Om du funderar på att skaffa en hund, gå dit först. Efter 4 besök hade jag hittat min drömhund och samtidigt hjälpt ett liv.
 
Trevlig läsning!Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
casinofox.se
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255