Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Svenska Magasinet i Spanien

Res med oss! - Kryssning på Duerofloden och Lissabon

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien

Res med oss! - Kryssning på Duerofloden och Lissabon

Vi åker genom vackra grönskande regionen Extremadura som gränsar till Portugal. Vägen går genom gröna bergskedjor genom ett kuperat landskap med stora stenblock, vi passerar stora skogar med korkek som fortsätter in i Portugal. Skogar och vattenreservoarer skyddar djurlivet och här häckar storkar på kyrkspiror och skorstenar.


Version för utskrift Skicka till en vän

Under ekarna ser vi ofta den iberiska grisen. Av grisen görs den omtalade skinkan som vi under resan äter av. I vinstaden Oporto i Portugal smakar vi på portvinet, vi seglar ca 100 km på floden Duero, vi besöker det medeltida monasteriet och kyrkan Batalha där bland annat Henrik sjöfararen ligger begravd. Vi stannar två nätter i Portugals vackra huvudstad Lissabon vid floden Tejo, staden som har varit en stor hamnstad sedan upptäckternas glansdagar.

Dag 1, 4 april 4/4, Costa del Sol-Monesterio-Mérida-Badajoz
Från Costa del Sols huvudstad Sevilla fortsätter vi norrut och kommer in i regionen Extremadura. I staden Monasterio Almendralejo gör vi ett uppehåll och besöker en tillverkare av skinka där den torkas. Här får vi provsmaka den iberiska grisen. Här äter vi lunch innan vi fortsätter till Mérida, staden som grundades under kejsar Augustus år 25 f.kr och blev ekonomiskt och kulturellt centrum i Roms västligaste provins, Lusitania.
Staden har många fina romerska monument kvar och vi ska besöka den romerska teatern, en av världens bäst bevarade och som används ännu i vår tid under sommaren.
I Merida besöker vi även amfiteatern och Museo Nacional de Arte Romano innan vi fortsätter till Badajoz som är en vanlig modern storstad. Där har vi middag och övernattning på ett trestjärnigt hotell.

Dag 2, 5 april, Badajoz-Coimbra-Oporto
Efter frukost på hotellet fortsätter vi över gränsen till Portugal till Coimbra som har Portugals äldsta universitet. I den här staden har inte mindre än sex kungar fötts. Vi gör en rundvandring i staden och äter vår lunch här.
Under eftermiddagen fortsätter vi till vinstaden Oporto som ligger vid floden Douros bara några kilometer från Atlanten. Oporto är Portugals andra stad i storlek. Här föddes prins Henrik Sjöfarare och här utrustades hans fartyg. Vi börjar med att besöka ett av de äldsta vinhusen i staden som producerar det berömda portvinet.
Middag och övernattning på trestjärnigt hotell.

Dag 3, 6 april, Oporto-Dourofloden-Pso da Requa-Oporto
Frukost på hotellet innan vi tar oss till hamnen i Vilanova de Gaia för att segla på Dourofloden ca 100 km till Peso da Requa. Vi kommer att passera två av fem fördämningar som byggts för att kontrollera floden. Crestumaslussen för oss 14 km uppåt.
Under tiden som vi njuter av utsikten med vinodlingar och små städer längs båda sidorna av floden blir vi serverade aperitif och en fin lunch på båtens restaurang.
Vid ankomsten till Peso da Requa går vi till järnvägsstationen och tar tåget längs kusten tillbaka till Portomed. Där väntar vår buss för att köra oss den sista sträckan tillbaka till vårt hotell i Oporto.
Middag och övernattning på trestjärnigt hotell.

Dag 4, 7 april,
Porto-Nazaré-Obidos-Lissabon
Frukost på hotellet, sedan blir vårt första uppehåll i Batalha där vi besöker det medeltida monasteriet och kyrkan från 1300-talet där prinsen Henrik Sjöfarare ligger begravd tillsammans med sina bröder och föräldrar.
Den gemensamma lunchen äter vi i fiskebyn Nazaré vid Atlantkusten. Nazaré har blivit ett populärt utflyktsmål både för befolkningen och utländska turister. Utefter stranden kan man köpa all slags souvenirer.
På väg mot Lissabon gör vi ett uppehåll i den medeltida staden Óbidos. Denna rosornas och bougainvilleornas stad ser vi på långt avstånd, den är belägen på en hög kulle, omgiven av en fullständigt bevarad ringmur med tinnar, torn och bastioner. Denna lilla stad som inte är mer än några hundra meter lång, brukade de portugisiska drottningarna få i bröllopspresent. När vi kommer fram till Lissabon har vi middag och övernattning på trestjärnigt hotell.

Dag 5, 8 april, Lissabon
Frukost på hotellet innan vi börjar vår panoramatur med buss då vi ska köra runt i stadens olika stadsdelar. Lissabon är liksom Rom byggt på sju kullar och vi besöker stadsdelarna Bairro Alto, Baixa, Torre de Belém, Parque Eduardo VII, Praça do Comercio, Praça do Marques de Pombal, Restauradores, Mosteiro dos Jerónimos och Alfamakvarten. Eftermiddag fri.
Middag och övernattning på trestjärnigt hotell. Det finns möjlighet till att besöka en lokal med den portugisiska folkmusiken fado, portugisernas egen blues. Själva ordet fado kommer från det latinska fatum, som betyder öde.

Dag 6, 9 april, Lissabon-Almendalejo-Costa del Sol
Efter frukost på hotellet lämnar vi Lissabon och Portugal och stannar i Almendralejo där vi besöker ett av de lokala vinhusen som producerar viner från Extremadura, här äter vi lunch.
Under eftermiddag fortsätter vi mot Costa del Sol.

Pris per person i dubbelrum: 635.00 €
Enkelrumstillägg: 150.00 €
I resan ingår: Luftkonditionerad buss, fem övernattningar med middag på trestjärnigt hotell, fyra luncher på restaurang, folkmusikuppträdande med Fado, kryssning på Dourofloden plus lunch, lokal guide i Merida plus entré, besök i Coimbra och Batalha, besök i bodega i Oporto, vin till alla måltider och givetvis svenska guiden Siv Ling.

Resan till Extremadura och Portugal är ett samarbete mellan resebyrån Ruta Solar, guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Anmälan sker till
Ruta Solar resebyrå, Pasaje la Pandereta s/n, 29640 Fuengirola. Tlf +34 952 47 99 54 eller +34 952 479 958. För ytterligare information eller frågor:
e-post: fuengirola@rutasolar.com
Siv Lings e-post: siv.ling@telefonica.net

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255