WAGC är en årlig internationell amatörtävling i golf. Initierad av den framstående svenske idrottsmannen Sven Tumba 1995, syftar tävlingen till att främja amatörgolf och möjliggöra internationell tävlan.

WAGC lockar golfare från hela världen, och varje land arrangerar sina egna kvalifikationsturneringar. Vinnarna representerar sina länder i den internationella finalen, vilken innefattar en veckolång tävling och sociala evenemang. Tävlingen skapar en plattform för amatörgolfare att uppleva internationell tävlingsmiljö och knyta kontakter med golfare från olika kulturer, vilket är en del av Sven Tumbas arv inom idrotten.

Den 27 april hålls årets första kvaltävling på Golf Torrequebrada i Benalmádena. Deltagande spelare från både Sverige och bosatta på kusten har bekräftat sitt deltagande. De fem bästa, en spelare per prisklass, från Golf Torrequebrada blir inbjudna till Sveriges final i september. För vinnarna av höstens final öppnas möjligheten att kvalificera sig för världsfinalen 2025, där de får representera Sverige och tävla mot andra nationella mästare.

De fem vinnarna från 2023 kommer också att delta i årets final i Phuket, Thailand. Denna internationella final ger dem chansen att testa sina färdigheter mot golfare från hela världen, vilket kommer att ge dem en oförglömlig  och minnesrik upplevelse.

Annons

För ytterligare information och för att anmäla dig till tävlingen den 27 april, vänligen skicka ett e-postmeddelande till Bookings@GolfTorrequebrada.com. Glöm inte att inkludera ditt golf-ID och kontaktuppgifter för att säkerställa en smidig registrering.