Två avlidna personer har plockats upp ur vattnet i Fuengirola av Guardia Civil. Kropparna upptäcktes igår när de låg flytande i vattnet utanför Fuengirolas seglarskola. Utredare har uteslutit att det rör sig om två personer som försvann under en paddelbrädetur i söndags. 

En av polisens teorier är att det rör sig om passagerare som fallit från en migrantbåt. De uppger dock att det i dagsläget inte finns några andra tecken på att en sådan båt ska ha råkat ut för en olycka på vattnet och att de arbetar efter andra hypoteser. 

Sedan i söndags pågår sökandet av Emmanuel Soria och Maxi Ludvik, två vänner i åldrarna 34 och 29 som försvann då de var ute med en paddelbräda längs kusten. På plats kunde utredarna utesluta att det var dem som hittades igår. Personerna som plockades från vattnet har inga liknande fysiska drag över huvud taget och de hade dessutom drunknat med kläderna på.

Soria och Ludvik är två unga argentinare som steg i vattnet vid Huelinstranden i Málaga i söndags morse. De ville se soluppgången från vattnet och använde en uppblåsbar paddelbräda.

Annons

Salvamento Marítimo, Spaniens kustbevakning, leder arbetet för att hitta de två vännerna. Sökandet pågår huvudsakligen längs kusten mellan Málaga och gränsen till Granadaprovinsen. Paddelbrädan som de tros ha använt hittades i måndags ungefär en mil ut från kusten.