Att åka på en bilresa är ett härligt och praktiskt sätt att ta sig runt på. Du kan själv planera och bestämma din rutt. Därmed kan resan bli både spontan och avslappnande på samma gång. Att resa runt på den spanska kusten kan ge dig riktigt fina vyer att titta på genom bilfönstret. På så sätt kan även bilresan bjuda på trevliga och minnesvärda stunder.

En härlig bilresa genom Costa del Sol

Att köra längst kustremsan och se den storslagna naturen är en upplevelse i sig. Med bil kan du enkelt ta dig till inlandet eller mot kusten och de vackra sandstränderna.

Vill du uppleva kultur och lära känna regionen är det en bra idé att åka in till staden Malaga där det vimlar av kultur, museer och konst. Malaga är dessutom Pablo Picassos hemstad, och därmed kan det även vara värt att besöka det välkända Picassomuseet.

En kombination av bad och natur

Har du tagit dig till Spanien vill du säker även ägna dig åt sol och bad. Costa del Sol erbjuder kilometerlånga stränder som passar både barnfamiljer, men även för aktiviteter som dykning vid klippor och spännande grottor. Ett besök i Nerja grottorna är en speciell samt lärorik upplevelse som kan lämna dig mållös.

 

Utrusta bilen inför din resa

Annons

Costa del Sol kustremsa är relativt lång. Vill du göra det bästa av din bilresa är det bra att planera inför starten. Spanien kan ha ett extremt och växlande klimat, speciellt om du reser under våren eller hösten. Du kan behöva stanna och även 

övernatta på grund av hårt väder eller vind. Hala och slingrande vägar i bergen kan dessutom kräva bra däck.

Under sommarens höga värme är det viktigt att alltid ha tillräckligt med vatten med sig under bilresan. Även tillbehör som solskydd till bilen kan få ner temperaturen, speciellt om du är tvungen att parkera i sol.

 

Var redo med praktiska tillbehör

Oavsett om din startpunkt är i Sverige eller Spanien, ska du alltid främst tänka på säkerheten i din bil. Med tanke på naturen och de bergiga vägarna kan du ibland befinna dig på svårtillgängliga platser. För att vara ansvarsfull kan det därför vara en bra idé att alltid ha extra däck och verktyg i bilen.

Det är extremt viktigt att välja en bil som är rymlig och säker för en lång resa. Bra däck och andra tillbehör kan göra körupplevelsen både mer bekväm och säker. På Bildeve kan du hyra en passande bil för din semester, eller låta en personlig servicetekniker se över din bil inför en längre resa.