Den svenska restaurangen John Scott’s kommer att öppna  i Café Centrals gamla lokaler vid Plaza de la Constitución. Stadens redan stora matutbud ska breddas med smaker från Norden.  

Restaurangen, som drivs av Kopparbergskoncernen, kommer att inredas i brittisk och irländsk stil och blir den andra av dess slag i Spanien. Den första ligger i Puerto Banús i Marbella som också finns i provinsen Malaga. En stor renovering är planerad i lokalerna och företaget siktar på att slå upp dörrarna före påsken 2023. 

På menyn kommer man att hitta typiska svenska rätter som köttbullar men också internationella pubrätter som hamburgare och fish and chips. På dryckessidan kommer besökare att hitta ett brett utbud från kända och etablerade producenter. 

Kopparbergs ser öppnandet av John Scott’s som ett perfekt komplement till Malagas redan väldigt multikulturella stadsbild. De valde lokalen på grund av dess historia. I hundra år var Café Central , med sitt centrala läge, länge en samlingspunkt för många av stadens invånare. Hundraårsjubileet var i januari och fick även bli slutfest för restaurangen då den förra ägaren valde att gå i pension. 

Detta blir den totalt femtonde puben som öppnar under namnet John Scott’s. Baren på Plaza de de la Constitución blir inte bara den andra i landet utan även den andra utanför Norden.