CHIPPA RUNT GREEN!

Denna månad ska vi fokusera på att chippa runt greenen, det är för många golfare en utmaning. Många golfare svårar till det för sig själva genom att försöka göra det så snyggt som möjligt med sina bollar högt slagna så att själva stoppet ska vara så effektivt som möjligt. I det här fallet ska vi sikta på något lite enklare, att hålla bollen lågt och kontrollerat. Vi på Svenska Magasinet vänder oss som vanligt till Philip Widmark för hans expertis i ämnet.Så hur ska man göra, Philip?

1. Som alla andra slag så är det viktigt att tänka på vikten, när det kommer till att hålla bollen lågt så måste vikten på det ledande benet vara mer, 65% på ditt främre ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. I baksvingen är det viktigt att du inte vinklar dina handleder så mycket, så att du får en så ”rak” rotation som möjligt, lägger du till handleder så är det lätt att du toppar bollen och den slutar upp på andra sidan av greenen

 

 

3. Själva tillslaget ska vara i ett lugnt men ändå bestämd fart. du vill inte träffa gräset här utan gå rakt i kontakt med bollen. Efter tillslaget ska din navel peka mot bollens sikte.

4. Som du kan se lite framför bollen så har jag tagit ett riktmärke, de vill säga någonting i flaggans linje. I det här fallet så är det ett litet löv som blir min punkt att sikta efter. Det gör det hela enklare då jag inte behöver oroa mig om jag siktar rätt eller fel.

5. För att ta sikte så är mitt tips till er att ställa er bakom bollen, och ta någonting halvvägs till målets riktning och sikta på den punkten. Det kan vara vad som helst som du ser ett par meter framför dig.