Det går fortsatt tungt för klubbarna i närheten av den spanska solkusten. Inget av de andalusiska lagen vann sina matcher under denna omgång. Här kommer en summering av helgens fotboll. 

La Liga

Matcherna inleddes i fredags när Cádiz spelade på bortaplan mot Williot Swedbergs Celta Vigo. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget och den unga svensken satt hela matchen på bänken. 

Förlusten var den fjärde på lika många matcher under säsongsinledningen för Cádiz som ännu inte gjort mål i ligan. 

Annons

Ett lag som börjat bättre är Real Betis från Sevilla. Inför helgen hade de vunnit alla sina matcher och delade serieledningen med Real Madrid. I lördags mötte man just Real Madrid i en tidig seriefinal. Där tog det tyvärr stopp för Betis segertåg då huvudstadslaget vann med 2-1.

Betis tappade därmed ett par placeringar i tabellen och är nu fyra. De har tagit lika många poäng som Osasuna på femte plats och ligger en bakom Villareal på tredje.

Sevilla FC spelade också i lördags när man tog emot FC Barcelona hemma på Ramon Sanchez Pizjuan Stadion. Barcelona vann med 3-0 och Sevilla väntar därmed på säsongens första trepoängare. 

Sevilla har inlett ovanligt svagt denna säsong och ligger på sjuttonde plats i tabellen. De håller sig ovanför nedflyttningsstrecket men endast på grund av fler gjorda mål. 

UD Almería spelade igår kväll på bortaplan mot Real Valladolid. Det såg länge ut att bli delad poäng men i den 93e minuten avgjorde Valladolids Shon Weissman med matchens enda mål. Almería ligger på trettonde plats i tabellen. 

La Segunda

Två klubbar från Andalusien spelar denna säsong i den spanska andraligan, La Segunda División. Det handlar om Málaga C. F och Granada C. F.

Málaga har spelat i Segundan sedan säsongen 2018/19 då man blev degraderade från högstaligan. Förra säsongen slutade de på 18e plats och det är också den tabellpositionen de har just nu. 

Efter fyra spelade omgångar har laget vunnit en och förlorat tre. I söndags blev det förlust med 1-2 när de tog emot Albacete hemma på La Rosaleda Stadion. 

Granada åkte ur högstaligan förra säsongen efter en tuff bottenstrid med regionsrivalerna från Cádiz. Säsongen har börjat bra och inför helgen hade laget tagit full pott. Det tog dock stopp i söndags när F. C Andorra kom på besök. Matchen slutade 1-0 till gästerna efter att Iván Gil avgjort redan i den sjätte minuten.