Disney ska spela in en serie för sin streamingtjänst Disney+ längs Solkusten och i centrala Málaga . Serien heter Rivals och kommer att gå i åtta avsnitt. Den är baserad på en 80-tals bok med samma namn skriven av Jilly Cooper.

Handlingen utspelar sig i 80-talets hänsynslösa TV-bransch. Med på tåget finns kända skådespelare som skotska David Tennant (Broadchurch och Doctor Who) och  engelsmannen Alex Hassell som är känd från den populära superhjälteserien The Boys. 

Det Málaga baserade produktionsbolaget Fresco Film ligger bakom serien som filmas under brittiska ITVs nya dramasektion Happy Prince. Avsnitten ska spelas in i bland annat Estepona, centrala Málaga  och Motril i Granadaprovinsen. Tanken är att få till en tydlig 80-talskänsla för att matcha boken, som är en del i Jilly Coopers Tutshire Chronicles-serie. 

Hassell spelar karaktären Ruper Campbell-Black, en tidigare olympisk mästare och medlem i det brittiska konservativa partiet, The Tories, som sätter sig emot Tennants Lord Tony Baddingham. Den senare äger det fiktiva TV-bolaget Corinium och de båda är grannar i ett rikt bostadsområde. 

Annons

Serien visar upp den komplexa och instabila tillvaron som uppstår för bolagets personal när de två huvudpersonerna går emot varandra. Andra roller i serien spelas av skådespelare som synts i populära brittiska produktioner. Till exempel Victoria Smurfit (Bloodlands), Bella Maclean (Sex Education) och Oliver Chris (The Crown).   

Även om serien spelas in runt om i södra Spanien så utspelar sig serien i den fiktiva engelska regionen Rutshire. 

Modexpor, en agentur baserad i Málaga , har dessutom öppnat upp för ansökningar om statister för serien, castingen hålls från och med 18 september. För inspelningarna i Málaga  och Estepona söker de en smal man som är 1,75 meter lång och för Motril letar de efter flera personer av båda kön i åldrarna 18 till 80. De som är intresserade kan ringa på 689 67 90 61 för Málaga  och 682 26 21 36 för Motril.