Låt mig få presentera chef David, den nye köksmästaren på Le Mirage de la Mer som är den nya franska restaurangen på Olivia’s La Cala.

Ni som följer Svenska Magasinet känner säkert igen David Boyejo Oluneye, han drev tidigare restaurangen Chez Boyejo på Calle San Franscisco. På TripAdvisor fick David och hans restaurang mängder med högsta betyg av otroligt många extremt nöjda gäster.

Den erfarenhet han har av det franska köket går verkligen inte av för hackor. Han har arbetat på flera högklassiga franska restauranger bland annat i Nice och ett femstjärnigt hotell i Val Thorens. Han fick också ett uppdrag på Costa Rica som privat kock hos en mäktig och rik person. Allt detta gav bara mersmak för det franska köket och att en dag vara den som styrde och ställde i köket. Nu ska man inte tro att han är en kock som till punkt och pricka ska ha allting enligt sitt huvud. David är en otroligt trevlig och ödmjuk man som alltid sätter sina gäster i första rummet. Faktiskt är han en äkta gentleman. Att han hamnade här på Costa del Sol kan vi tacka pilkastning på spanska kartan för. Det var nämligen så det gick till när han och hans familj beslöt sig för att flytta hit. Pilen hamnade i havet utanför Costa del Sol och resten är historia som man brukar säga.

När David behövde en ny utmaning skickade han ut sitt cv till två (!) ställen och Olivia’s svarade inom ett par timmar. Han fick jobb och bara en kort tid därefter fick han ta över som köksmästare.

Annons

Le Mirage de la Mer är en nysatsning på Olivia’s La Cala. Det är en fransk högklassig restaurang på andra våningen med en fantastisk havsutsikt. Ägaren till Olivia’s, Elliot Wright och David tog mer än en månad på sig att diskutera, provlaga och smaka på olika rätter och till slut satte de ihop en helt fantastisk meny med det bästa från det franska köket. Där finns många franska klassiker men också några överraskningar.

David hoppas att en del av hans tidigare gäster nu kommer att hitta till Le Mirage de la Mer på Olivia’s La Cala, varmt välkomna hälsar han. Och vi säger grattis till både David och Olivia’s La Cala!