37 av landets 50 provinser har utfärdat vädervarningar inför den kommande veckan. Stormen Denise väntas nå Balearerna i slutet av dagen för att sedan blåsa vidare in över stora delar av landet.  

Runt om i Spanien förbereder man sig just nu för kraftiga väder den kommande veckan. I 37 av landets provinser har gula och orangea vädervarningar gått ut under måndagen då man väntar sig kraftiga vindar, översvämningar, påtagliga regnfall och snö. 

Aemet (landets meteorologiska institut) beräknar att stormen som nu drar fram mot Atlanten kommer att vara mellan idag och onsdag denna vecka. 

Regnen kommer att vara kraftigast i Galicien, över Pyreneerna och kusten vid Kantabrien. På Balearerna och över Katalonien väntas regn precis vid kusterna och stormar redan ikväll. 

I landets södra delar kommer det mestadels att vara uppehåll och endast en del molniga perioder. Även Kanarieöarna ser ut att klara sig från de värsta vädret men kommer att få betydligt mindre sol än vanligt. 

Annons

Varning i Malaga

Andalusien kommer att drabbas hårt av den kommande stormen och kraftiga vindar ska blåsa in över kusterna nära Malaga, Almeria och Granada. Samtidigt har varningar för kraftiga vindar gått ut i Teruel och i Huesca för regn och snö. 

Orangea varningar har utfärdats över haven vid Asturien, Kantabrien, Galicien, Lugo och Pontevedra. Dessa områden har även en gul varning för tunga regn. 

Vinden beräknas nå en hastighet mellan 60 och 70 kilometer per timme i stora delar av landet. I vissa av de mer bergiga regionerna kan den till och med komma att nå 90 kilometer per timme.