Sverige missar finalserierna som spelas i Malaga senare i höst efter att man förlorat den sista gruppspelsomgången mot Italien. 

Förutsättningarna var tuffa inför den sista matchen i Bologna. Sverige behövde i praktiken vinna mot hemmanationen med 3-0 sedan man förlorat den andra omgången mot Kroatien med 2-1. 

Italien, som redan var klara för avancemang, ställde upp med Matteo Berrettini (rankad 15 i världen) och Jannik Sinner (11) i singelmatcherna. 

Elias Ymer, som är rankad på 131 plats, spelade först mot Berretti. Matchen blev jämn och båda spelarna servade bra. Elias pressade sin motståndare fram till 4-4 men där blev italienaren för tuff och gick fram till 6-4. 

Sverigeettan Mikael Ymer (100) ställdes sedan mot Sinner i den andra singelmatchen. Även denna runda blev jämn och utdragen men här lyckades svensken vinna och kvittera matchen till 1-1. Sveriges chans var dock förbi i och med förlusten i den första singelrundan men efter matchen var Mikael Ymer stol över insatsen:

“Det är naturligtvis tråkigt att vi inte når Malaga, men vi gjorde allt vi kunde. Alla kämpade väldigt bra i varje match, så jag tycker att vi kan hålla huvudet högt och vara stolta,” sa han enligt tennis.se.

André Göransson och Dragos Madaras avslutade sedan med dubbeln mot Simone Bollelli och Fabio Fognini. Matchen slutade 2-0 till Italien som därmed vann mot Sverige med 2-1.

Värdnationen vidare

Spanien står som värdnation för Davis Cup slutspelet som spelas mellan 22 och 27 november i höst och efter seger mot Sydkorea i sista omgången står det klart att de kommer att spela. Spanien vann gruppen föra Kanada, Serbien och Sydkorea. 

I kvartsfinal ställs spanjorerna mot Kroatien medan Italien möter USA, Tyskland spelar mot Kanada och Australien mot Nederländerna. 

Vill man se mer tennis finns fler chanser i Spanien under hösten. Bland annat hålls ITF tävlingar i Estepona (21 – 25 september), Sabadell och San Sebastian (26 september – 2 oktober) samt Gijon Open på ATP-touren (10 – 16 oktober).