Besökare på stranden Las Palmeras i Caleta de Vélez (Vélez-Málaga) har nu tillgång till gratis WiFi. Strandrådet Jesús Pérez Atencia har sagt att “vi fortsätter arbetet med att sätta ut gratis WiFi för att hjälpa folk hitta information, lyssna på musik, eller vad de än vill eller behöver göra.”

I kommunen finns det sedan tidigare kostnadsfria WiFi-zoner vid bibliotek, olika sportcenter och poster för badvakter.

Rådet för ny teknologi, David Segura, förklarar att användare kommer att behöva acceptera villkoren för gratis användning via en välkomstportal. Tjänsten kommer till att börja med att kunna nyttjas under två timmar per dag och vara öppen mellan 09.00 och 21.00 under sommarhalvåret och från 09.00 till 14.00 på vintern.  

Segura förklarade vidare att tjänsten utvecklades både för besökarnas nöjes skull och för att ge människor möjligheten att arbeta en stund i en vacker miljö. 

Annons

Han avslutade med att förklara att detta “bara är början. Vår intention är att vidga tjänsten till flera olika kuststäder i kommunen”. Bland städerna där det planeras finns Almayate, Valle Niza, Benajarafe, Chilches and Mezquitilla