Polisen har arresterat fyra unga män som misstänks för knivrån under Málagas feria. Ett av offren ska ha slagits i ansiktet och sedan knivhuggits när han försökte fly. 

Polisen fick veta om incidenterna tidigt i torsdags morse när ett av offren anmälde händelsen till patrullerande poliser vid Cortijo de Torres. Offren berättade att de befallits att lämna över alla sina ägodelar under knivhot. De två männen flydde men rånarna kom ikapp och den ena blev då slagen i ansiktet och huggen i armen. Det framgår inte om rånarna lyckades få med sig något från brottsplatsen. 

Strax därefter anmälde ytterligare en person ett liknande brott i samma område. Han hade blivit av med några mynt under händelsen. Sedan trädde ett fjärde offer fram och berättade om ett rånförsök.

De misstänkta hade delat på sig efter rånen men det tog polisen endast några minuter att hitta dem. Det var fyra män mellan åldrarna 16 och 22. Två av dem kunde identifieras på platsen av offren som fanns kvar i området. Två av de gripna erkände på plats och lämnade över två knivar till polisen. 

Annons

Utöver dessa brott var polisen tvungna att ingripa i 98 slagsmål och arresterade 38 personer under festivalen. Dessutom anmäldes 52 vapeninnehav och totalt rapporterade polisen 664 brott eller ordningsstörningar under tillställningen.