Sedan den brittiske regentens bortgång har efterfrågan på Corgihundar ökat kraftigt i södra Spanien.

Drottning Elizabeth fick sin första Corgihund redan när hon fyllde 18 i April 1944 och sorten förblev favoriten fram till hennes död för ett par veckor sedan. Rasen har historiskt varit i stort sett helt okänd längs sydkusten men för 10 år sedan öppnade Dream Corgis Andalusi, en uppfödare i staden Antequera. De började med målet att introducera Corgis i Malagaregionen men under många år fick dom nästan bara utländska kunder. Detta har varit helt annorlunda sedan den 8 September i år. 

Sedan drottning Elizabeths död har efterfrågan på de små hundarna gått långt över utbudet. “Dagen hon dog fick jag 12 samtal. Nu ringer det fyra personer dagligen och frågar om en hund. Jag har fått dra tillbaka annonser vi har haft på internet,” berättar Carlos González som driver uppfödningen. Han berättar för tidningen SUR att han är både glad och stressad över utvecklingen. “Det är kul att så många har fått upp intresset för rasen. Men jag skulle samtidigt vilja kunna göra alla som hör av sig nöjda,” fortsätter han. 

Dream Corgis Andalusi är den enda uppfödaren i regionen som säljer rasen och endast en av fyra i hela landet. Väntelistan på en corgi har mer än fördubblats den senaste månaden. González har just nu två hanar och fyra honor. En normal kull består av sex till åtta valpar vilket betyder att listan är lång. En hund kostar normalt mellan 1500 och 1800 Euro.