Så blev det då äntligen dags för Spanska Kennelklubben eller RSCE, Real Sociedad Canina España, att stå som värd för den årliga världsutställningen, som avhölls i Madrid den 23-26 juni. 16.500 hundar från hela världen deltog under 4 hektiska dagar. Hundentusiaster – publik, utställare och uppfödare – möttes för att titta, tävla och visa upp sitt avelsarbete för resten av världen. Finaltävlingar följdes globalt live på sociala media.

Världsutställningen anses vara en av de allra viktigaste för just uppfödare världen runt och ambulerar från ett land till ett annat varje år. En världsvinnartitel till bästa hanhund respektive tik i varje ras är en prestigefylld titel även om den inte gör någon rik precis. Äran och erkännandet är tillräckligt för de flesta och får gensvar i hundkretsar överallt.

Som kunglig beskyddare av RSCE, var ex-drottning Sofia på plats.

Efter att ha fått ställa in evenemanget till följd av pandemin 2020 slogs så portarna upp till det gigantiska mässområdet IFEMA i Madrid och 16.500 hundar med ägare flyttade in. Under fyra intensiva dagar möttes uppfödare från hela världen för att leta nytt avelsmaterial, studera andra uppfödares avelsarbete och mäta sitt eget resultat mot andras. Det pratas mycket hund under dessa dagar, kan jag intyga som själv är uppfödare, men det varvas också med härliga möten mellan hundtokiga vänner från världens alla hörn. Ett viktigt mötesforum med andra ord.

Vinnande hanhund respektive tik i varje ras erhåller titeln Världsvinnare Madrid -22.

Spanska Kennelklubben vars huvudkvarter finns i Madrid hade dessutom åtagit sig jobbet att utöver världsutställningen arrangera en Spansk Vinnarutställning samt specialklubbsutställningar för vissa raser.

Best in Show och slutgiltig vinnare i Madrid blev en strävhårig foxterrier från Italien.

Flera svenskar och andra nordbor fanns på plats även om många valde att inte komma med tron om att Spanien är alldeles för varmt så här års. Många känner inte till att Spanien alltid avhåller den här typen av utställningar i stora, fina utställningshallar som är luftkonditionerade och alltid har tillgång till bra rastningsmöjligheter för hundarna. Städpatruller vandrar runt och håller rent och snyggt, vilket sällan är fallet på många andra håll, icke minst på de nordiska inomhusutställningarna. Arrangemangen var av hög klass och domarpanelen bestod av hitresta domare från hela världen. En gedigen uppgift att gå igenom alla dessa hundar under fyra dagar. Nästa år arrangeras världsutställningen i Genéve, Schweiz.

Juice. Hundar från Triple A söker hem. Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på Triple A MARBELLA.ORG

Teddy.