Trots att den kontroversielle Luis Rubiales lämnat sin post som president för fotbollsförbundet vägrar de spanska spelarna att representera landslaget. 

I ett tidigare uttalande meddelade spelarna som vann VM-guld i Australien förra månaden, tillsammans med flera andra, att de inte tänker representera landslaget så länge den nuvarande ledningen sitter kvar. 

Två av de mest impopulära personerna i ledningen har lämnat sina poster sedan dess. Den förre tränaren Jorge Vilda fick sparken och Luis Rubiales har lämnat sin post som president för förbundet. Den nya tränaren Montse Tomé presenteras i eftermiddag. Samtidigt ska hon offentliggöra sin trupp till kommande Nations League matcher, där Spanien bland annat möter Sverige på fredag nästa vecka. 

I ett nytt uttalande förklarar spelarna att de inte kommer att medverka i Tomés trupp till matcherna. Att Vilda och Rubiales försvunnit är alltså inte tillräckligt för att de ska komma tillbaka. Ingen av de 23 spelare som var med och vann VM kommer att delta. Utöver dem har fler än 50 andra skrivit under bojkotten tills dess att större förändringar i ledningen har gjorts. 

Spelarnas vägran är en konsekvens av att Rubiales kysste Jenni Hermoso utan samtycke under firandet av VM-guldet i Sydney. Han ska upp i rätten idag och står anklagad för sexuella övergrepp.