Text och foto: Erixon Consulting

Det doftar italiensk ristorante på Da Vinci i Los Boliches, Fuengirola! Den som har varit i Italien vet precis vad jag menar.

Det doftar av en blandning av tillagning av olika pastasåser och en varm pizzaugn som den ena pizzan efter den andra kommer ut ifrån. Just denna dag var det en ovanligt mulen dag, men det spelade ingen roll för oss, vi var inte nere vid kusten för sol och bad, utan för att besöka Da Vinci som vi hade blivit rekommenderade. Dessutom var vi hungriga. Och ännu hungrigare blev vi när vi läste menyn. Så mycket gott att välja på. Men till slut hade vi bestämt oss för att en pastarätt skulle passa fint.

Till förrätt valde vi att dela på en Bruschette med Mozzarella e Pomodoro, det är en brödskiva med smält mozzarellaost och grovhackad färsk tomat, alltid en favorit och ett trevligt sätt att inleda en måltid på. Till huvudrätt valde min man Spaghetti alla Frutti di Mare och jag valde Tagliatelle alla Gamberetti e Brandy.

Jag måste säga att bägge tallrikarna såg väldigt bra ut, och det var definitivt inte snålt med själva godsakerna. Det var gott om havets frukter på min mans tallrik och på min var det många rejält stora räkor. Jag trodde att de skulle vara av mer ordinär storlek, så jag måste säga att jag blev imponerad. Smakerna på bägge rätterna var precis så italienska som vi förväntade oss med tanke på dofterna som vi kände när vi kom dit, med andra ord, med beröm godkända!

Vi var båda överens om att nästa gång måste vi testa ett par pizzor, de såg fantastiska ut.