Den spansksvenska padelstjärnan har beslutat att byta landslag inför höstens VM. Navarro Björk, som varit rankad etta i världen under totalt nio år av sin karriär, kommer att representera Sverige i turneringen som går i Dubai med start den 31 oktober. 

Navarro Björk är född i Malaga och har representerat Spanien under hela karriären. Hennes mamma är dock från Sverige och från och med nu kommer hon att tävla för moderns hemland. Hon gör det för att öka intresset för sporten utanför Spanien i “ett land där den redan blivit väldigt populär”, enligt tidningen Marca. 

Navarro Björk har varit världsmästare fyra gånger i landslag och tre gånger i par. Hon är just nu rankad på plats 23 i världen och hoppas lyfta Sveriges prestation vid turneringen i höst. Även om sporten blivit mycket populär hemma i Sverige har vi inte lyckats göra något större avtryck på världsmästerskapen. Den bästa placeringen så här långt tog vi på damsidan 2016. Då slutade vi på fjärde plats efter att ha förlorat bronsmatchen till Brasilien med 2-1. 

VM i Padel har spelats vartannat år sedan 1992 och har dominerats av Spanien och Argentina på både dam- och herrsidan. Endast vid ett tillfälle för damerna och två för herrarna har något annat land tagit sig till final. I alla dessa tre fall handlar det om Brasilien. Argentina har flest segrar i turneringen på båda sidor med åtta vinster för damerna och 10 för herrarna. 

Årets VM går mellan den 31 oktober och 5 november i Dubai.