Kampanjen ”Lo bueno es mejor” lyfter fram den andalusiska dieten som optimal för idrottare. Skinksmörgåsen ”El bocata de jamón”, tropiska frukter, olivolja och ris är några av de andalusiska rätter som lyfts fram som idealiska för idrottare och motionärer som vill hålla sig i form.

Kampanjen presenterades i våras. Genom medier och slogan ”bara det bästa är bra nog” trummas budskapet ut att det är andalusisk diet som gäller.

Läs mer: Medelhavsdieten bidrar till god fysik och lyckligare liv

I en dokumentärserie som rullar i sociala nätverk medverkar experter i näringslära som Antonio Escribano, kocken Bosco Benítez och idrottare som Jaime Canalejo (rodd), Javier García (rodd) och María Pujol (triathlon).

Från dagens tidning

Andalusisk gastronomi i samband med idrott har stora hälsofördelar jämfört med andra dieter. Det är en naturlig diet som bygger på produkter från jordbruket och havet.

Annons

Det är produkter från Andalusien som är lämpliga för idrottare, säger idrottsrådet i Junta de Andalucía, José María Arrabal, i samband med presentationen vid CEAR (High Performance Center) i La Cartuja i Sevilla.