Två dagar har gått av tävlingarna i Sotogrande och de leds av amerikanska Jessica Korda. Korda inledde spelet på torsdagen med en rekordrunda och fortsatte sedan med bra spel på fredagen. 

Efter två av tre speldagar leder Jessica Korda från USA. På den inledande dagen gick Korda runt med 11 slag under par och tog ledningen direkt. Hon slog bland annat tre eagles, vilket är tangerat rekord på LPGA-touren.

“Jag har aldrig slagit tre eagles i samma runda förut så jag kommer verkligen komma ihåg det här. De senaste månaderna känns det som jag inte har satt puttarna men idag släppte det bara. Jag hoppas det kan fortsätta imorgon”, sa hon till Washington Post efter den första dagen. 

Korda spelade bra även på fredagen och drygade ut sin ledning. Hon ligger just nu 15 under par, sju före duon Pauline Roussin, Frankrike, och Manon de Roey, Belgien. 

29-årige Korda har vunnit totalt sex tävlingar under sina 12 år på LPGA touren och är rankad på 14e plats i världen. Denna säsong har det inte blivit någon seger utan hennes bästa placering är en andraplats. 

Korda leder även lagtävlingen tillsammans med kamraterna Tereza Melecka (Tjeckien), Noora Komulainen (Finland) och amatören Malcolm Borwick. Tillsammans ligger dom 33 slag under par och är därmed åtta före tvåan som har Carlota Ciganda (Spanien) som kapten. 

Bäste svensk i den individuella tävlingen är Johanna Gustavsson som ligger på en delad sjätteplats med fem slag under par. I lagtävlingen delas tredjeplatsen mellan Team Caroline Hedwall och Team Anna Nordqvist som båda står på -24.