Här kommer en rapport från en äkta italiensk krog där det serveras enkel god mat och pizzor gjorda på napolitanskt vis från vedeldad ugn. La Locanda del Paraiso är en riktig familjeaffär där Lorena och hennes bror står för maten och maken Federico tar hand om matgästerna på ett mycket trevligt sätt. Bara pizzorna är värda ett helt kapitel för sig där menyn berättar om de röda, som har tomatsås och ost, vita har bara ost och färska pizzor där färska tillbehör läggs på efter bakning av själva brödet, avokado, cherry tomater, ruccola m.m.

Lorena är verkligt passionerad när det gäller matlagning och preparerar om möjligt det mesta inhouse, t ex pasta som ravioli, tagliatelle och carpaccio av bläckfisk, lax, tonfisk eller kött. Det viktigaste med carpaccios är att utgå från en bra färsk råvara, förvara den kyld men servera rumstempererad, säger Lorena. Den verkliga vinnaren för oss var ravioli fylld med äpple och en ost sås med guanciale, den måste ni prova! Guanciale är lufttorkad griskind som ofta används istället för pancetta i det italienska köket. Ravioli med ricotta och spenat, tagliatelle med porcini svamp och en krämig specialsås smakade också mycket bra.

Eftersom La Locanda del Paradiso är en äkta italienare, är vinmenyn i det närmaste uteslutande italiensk med många fina viner att välja på. Och en läcker dessert sätter kronan på verket, italiensk ost, cheesecake eller den klassiska tiramisun.

Här sitter ni ute på den trevliga terrassen där pizza ugnen också finns. Inomhus hittar ni baren samt en större och mindre matsal, passande för sällskap upp till 10-12 personer.

La Locanda del Paradiso har öppet alla dagar i veckan och hela dagen fr 12-24.

Pizzor kan också avhämtas, beställ på tel 951 272 321 och följ oss på Facebook!