Fortfarande är bar– och restaurangverksamheten i provinsen Málaga omfattande. Men krisen har minskat antalet kunder och bara ett år har provinsen förlorat 850 barer.

Ifjol fanns det officiellt 12.989 barer och restauranger i provinsen Málaga vilket var en ökning med 12,2 procent på de fem senaste åren enligt siffror från Anuario Económico de España 2010 som har utarbetats genom en studio av Estudios y Análisis Económicos de La Caixa.

Med den ekonomiska boomen i Spanien ökade antalet näringsställen med 1.400 till att vara 3,7 procent av den totala sektorn i Spanien.

Nu visar siffror från statistiska centralbyrån, Instituto Nacional de Estadística (INE), att antalet barer och restauranger har blivit färre under 2010, nämligen 12.151.

Under de senaste två åren rapporteras fler nedläggningar än nystarter.

Andalusien är den region som har flest barer och restauranger i hela landet, 53.046 stycken. Därefter följer Katalonien med 46.776 och Madrid med 35.971. Totalt i Spanien finns det 314.663 restauranger och barer. 304.291 av dessa finns i kommuner med fler än ett tusen invånare.