Öl, läsk, sodavatten (gaseosas) och potatis konsumeras i större utsträckning i Andalusien än i övriga landet i genomsnitt.
Det framkommer i den senaste rapporten ”Alimentación en España” där Mercasa registrerar konsumtionen i landets 17 regioner.
Varje person i Andalusien köper mat och dryck för i genomsnitt 1.318 euro vilket är 10,4 procent mindre än i övriga landet.
Torkade frukter, kaffe och bakverk konsumeras det mindre av i Andalusien än i övriga Spanien. En bidragande orsak till att konsumtionen av läsk och öl är högre i Andalusien är det varmare klimatet. I norra Spanien är det vin som gäller liksom kaffe.
I genomsnitt under ett år sätter sig en person i Andalusien i sig 124 ägg, 47 kilo kött, 24,8 kilo fisk, 66,5 liter mjölk, 36, 37,4 kilo bröd, 12,7 kilo färska grönsaker, 90,6 kilo frukt, 11,6 kilo färdiglagade rätters, 52,5 liter vatten och 57,3 liter läsk eller sodavatten.