Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Burger King blir Spaniens största restaurangkedja

Burger King Spain som ägs av Restaurant Brands Iberia köper upp Megafood som är deras största franchisetagare i Spanien.

Megafood som ägdes av GED Capital , Diana Capital och en grupp av privata investerare köps för 100 miljoner euro. Moderföretaget till Burger King Spain, Restaurant Brands Iberia äger rättigheterna för Burger King i både Spanien och Portugal och de förväntas nå en omsättning på 500 miljoner euro i slutet av året.

Köpet innebär att med Megafoods 80 restauranger blir det totalt 380 egna Burger King restauranger i Spanien och det gör Burger King till Spaniens största restaurangkedja. Burger King Spain hade före affärens genomförande 6.400 anställda och nu tillkommer Megafoods personal med ytterligare 1.800 nya personer.

Gregorio Jimenez, VD för Restaurant Brands Iberia S.L. och VD för Burger King Spain S.L.U. säger att ”Varumärket fortsätter att konsolidera sig i vårt land med i genomsnitt 30 nya restauranger per år, vi planerar att nå 1.000 restauranger på halvön (Portugal och Spanien) år 2020.”

03.07.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän