Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tupplursbaren i Madrid firar ettårsjubileum

För ett år sedan öppnade Spaniens första ”tupplursbar” i AZCA som är ett stort affärsdistrikt i Madrid och fyllt med olika kontor.

Vi ställde oss då frågan om spanjorerna verkligen skulle vara villiga att betala för siestas. Nu ett år senare kan vi konstatera att affärsidén fungerar och de har en lång lista med lojala kunder. Dessutom har även turisterna börjat hitta tupplursbaren.

Ägaren María Estrella Jorro De Inza fick idén under en resa i Japan, där det fanns många ställen där man kunde vila. Speciella ställen för kvinnor och speciella för män, samt även mixade alternativ. Hon beslutade sig för att importera idén till Spanien.

Sedan de öppnade har inte mycket förändrats på Siesta & Go, priserna är något justerade, det är allt säger De Inza. En timme kostar 8 € i ett enkelrum och 6 € i en våningssäng, vill man bara ha en halv timme så kostar den hälften.

02.07.2018

Det finns inga skrällande väckarklockor utan kunderna blir försiktigt väckta efter den överenskomna tiden. Förutom 22 bäddar så finns det skåp, duschar, några bord för att läsa eller arbeta vid samt ett litet kafé med tidningar och internetuppkoppling. Tystnad är den mest värdefulla kvalitén på detta stället.

Det finns även några få av kunderna som tillbringar natten där. De tycker att det är bättre än att spendera pengar på stora hotell som oftast ligger långt från jobbet.

Läs gärna mer om Siesta & Go samt om fördelarna med att ta siesta i den artikeln som vi skrev strax efter att de hade öppnat. Där finns också bilder och länkar både till ”tupplursbaren” och relaterade artiklar:
Spanien har fått sin första tupplursbar
Siesta & Go


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet