Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

74-årig dansk riskerar 25 års fängelse lämnade sin tidigare kvinna för att dö

En 74-årig dansk i Fuengirola riskerar att dömas till 25 års fängelse efter att ha orsakat en kvinnas död. Enligt åtalet som Diario SUR hänvisar till på fredagen ska mannen avsiktligt ha låtit sin expartner dö för att komma över hennes pensionspengar på tre tusen euro i månaden. Kvinnan som också var dansk hade inga barn.

Svenska Magasinet skrev om händelsen den 14 februari 2016 och hur nationalpolisen hade gripit en dansk man efter att en 70-årig kvinna från Danmark hittats död på calle Mijas 30 i bostadsområdet Pueblo López i centrala Fuengirola.

Kvinnan hittades död nedanför en trappa i bostaden. Kroppen ska enligt uppgifter visat tydliga tecken på att ha blivit utsatt för våld. Enligt grannar i området som Svenska Magasinet var i kontakt med höll sig kvinnan för sig själv. Hon hyrde bostaden sedan ett år tillbaka.

”Kvinnan höll sig för sig själv och syntes bara när hon skulle ut och handla mat” säger en skandinavisk kvinna. I området bor flera danskar och svenskar.

Enligt åklagaren hade mannen och kvinnan en vänskaplig relation trots att de hade separerat 20 år tidigare. Mannen hade nycklar till kvinnans bostad dit han kom vid 19-tiden den 11 februari 2016.

Åklagaren menar att mannen avsiktligt ville döda kvinnan och utdelade ett slag. Han ska ha använt ett föremål som inte har hittats. Kvinnan ådrog sig en huvudskada som utvecklade sig till en blödning och hjärtstillestånd varpå hon avled.

Mannen ska ha simulerat en händelse där det såg ut som att kvinnan hade ramlat nerför en trappa. Därefter lämnade han kvinnans bostad och lät henne dö.

Obduktionsrapporten visar att kvinnan hade varit död knappt ett dygn innan hon hittades.

Förutom att åklagaren kräver 25 års fängelse för att ha orsakat kvinnans död ska mannen kompenserar den avlidnes arvingar med 300.000 euro.

29.06.2018

Läs mer: Dansk exmake gripen - kvinna hittades död i Pueblo Lopéz
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän